Ήταν μια πολύ δύσκολη Κυριακή για τον Ayrton Badovini, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα ενώ προκάλεσε και μια καθυστέρηση στην επανέναρξη.
Σαν να μην έφτανε η ατυχία του, ήρθε και ο Tom Sykes να τον «στολίσει» με διόλου κολακευτικά σχόλια για το γεγονός ότι δεν βγήκε εκτός πίστας.
Ο ίδιος πάντως υπερασπίζεται τον εαυτό του, λέγοντας: «Δεν μπορούσα να βγω εκτός πίστας για διάφορους λόγους».
«Πρώτα-πρώτα ήμουν με πάνω από 220χλμ/ώρα... η μοτοσυκλέτα έγερνε και ένοιωθα ότι το πίσω ελαστικό γλιστρούσε και δεν μπορούσα να φύγω από τη μέση».
«Ό,τι κι αν προσπαθούσα να κάνω θα ήταν επικίνδυνο. Η μοτοσυκλέτα γλίστραγε κι αν προσπαθούσα να πάω δεξιά ή αριστερά, με τους τοίχους τόσο κοντά, θα έπεφτα».
Διάβασε και τα σχόλια του Sykes και απάντησε στον συναθλητή του.
«Κατάλαβα τι εννοεί και θέλω να του πω αυτό: Δεν ήξερα ότι το μοτέρ είχε θέμα και τελικά δεν ήταν αυτό αλλά ένα εξωτερικό τμήμα. Την έσβησα μόνος μου. Κατάλαβα ότι κάτι έσπασε μόνο επειδή γλίστραγε πολύ η μοτοσυκλέτα».
«Μ’ αυτή την ταχύτητα δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ήταν αδύνατον. Μίλησα και με τους ανθρώπους της Dorna που κατάλαβαν τι έγινε».