• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αναζητεί απαντήσεις ο Rossi
Σε μια πίστα που ευνοεί τις Yamaha
Νέα 17/05/2017 - 09:43

Το Le Mans το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία, με τους τέσσερεις πρώτους αναβάτες στη βαθμολογία να είναι πάρα πολύ κοντά μεταξύ τους.

 

Ο Valentino παραμένει στην πρώτη θέση, αλλά τόσο ο Maverick Vinales, όσο και ο Marc Marquez τον έχουν πλησιάσει, ενώ ο 4ος Pedrosa είναι μόλις 10β πίσω του!

 

Όμως το ενδιαφέρον έγκειται και στα ελαστικά και στο ποιό εργοστάσιο, αυτή τη φορά, θα βγει ευνοημένο;

 

«Τα ελαστικά κάνουν κουμάντο στο MotoGP», επιμένει στις δηλώσεις που έκανε και στην Jerez, ο Valentino Rossi.

 

Ωστόσο δεν είναι κάτι που θα πρέπει να το παίρνουμε ως αρνητικό. Είναι κάτι που κρατά ψηλά το ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα.

 

Στην εποχή της μονομάρκας που διανύουμε, κάθε κατασκευαστής καλείται να βρει λύσεις και να προσαρμόσει τη μοτοσυκλέτα του στα ελαστικά.

 

Σε Qatar και Αργεντινή ήταν η Yamaha που «πετούσε», ενώ η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της Honda σε Τέξας και Jerez.

 

Τα ελαστικά της Michelin έχουν κάνει σημαντική πρόοδο, ωστόσο η συμπεριφορά τους αλλάζει από πίστα σε πίστα (και με βάσει τις εκάστοτε συνθήκες) και αυτό αλλάζει τις ισορροπίες.

 

Οι προβλέψεις είναι δύσκολες, όπως πάντα.

 

Στο Le Mans οι Γιαπωνέζοι κυριαρχούν από το 2002 μέχρι σήμερα, ενώ - θεωρητικά - θα λέγαμε ότι ευνοεί τις Yamaha που έχουν κάνει το 1-2 πέρυσι και το ΄15.

 

Ο Valentino Rossi, όπως και ο Vinales και οι υπόλοιποι που ήταν στο τεστ, θα έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

 

Μετά τις δυσκολίες στην Jerez, ο Vale θα προσπαθήσει και πάλι να μπει στο «σωστό δρόμο», να επιστρέψει δηλαδή στο βάθρο και ει δυνατόν, στο ψηλότερο σκαλί του.

 

Ο Rossi έχει κερδίσει εκεί για τελευταία φορά το 2008, ενώ από το 2010 - με εξαίρεση το 2013 - είναι σταθερά στο βάθρο και τις περισσότερες φορές στη 2η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Η Ducati στο Mugello!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Φτάνοντας στο Le Mans!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα