• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Στον «Καθεδρικό»
Αυτό το Σ/Κ το TT Circuit Assen
Νέα 19/06/2017 - 13:27

Το ιστορικό Assen είναι ο επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών για τη φετινή σεζόν.

 

Εκεί που περίπου πριν από έναν αιώνα, ήχησαν για πρώτη φορά οι μηχανές των μοτοσυκλετών στην ομώνυμη πόλη!

 

Ο «Καθεδρικός», όπως είναι γνωστή η πίστα, είναι από μόνη της ένας θρύλος στο χώρο των αγώνων, φιλοξενώντας GP από το 1949 μέχρι και τις ημέρες μας!

 

Ένας άλλος θρύλος, των ημερών μας, ο Valentino Rossi, είναι αυτός που έχει τις περισσότερες νίκες στο Assen, απ ‘όλους τους συναθλητές του.

 

Ο Ιταλός άσος έχει πάρει εφτά νίκες στην Ολλανδία κι έχει ανέβει εννέα φορές στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, ενώ στο Assen πανηγύρισε την πρώτη του νίκη αφότου επέστρεψε στην Yamaha (2013).

 

Από τότε κέρδισε ακόμα μια φορά εκεί και για φέτος ο στόχος είναι ακριβώς αυτός, η νίκη και οι 25β, οι πρώτοι του για το 2017.

Το ίδιο πάντως ισχύει και για τον ομόσταυλό του στην Movistar Yamaha, τον Maverick Vinales.

 

Ο Ισπανός, όπως και ο Rossi, πέρασαν δύσκολες ώρες στην Βαρκελώνη και θέλει να περάσει στην αντεπίθεση για να μεγαλώσει κι άλλο τη διαφορά του από τους διώκτες του.

 

Ο πλησιέστερος εκ των οποίων, αυτή τη στιγμή, είναι ο Andrea Dovizioso με την Ducati του, ο οποίος μετά από τις δυο συνεχόμενες νίκες του, έχει μόλις εφτά βαθμούς διαφοράς από τον Vinales.

 

Ο ίδιος προτιμά τις προσγειωμένες δηλώσεις και δεν παρασύρεται παρά τις πρόσφατες επιτυχίες του.

O Jorge Lorenzo από την άλλη, ελπίζει ότι θα συνεχίσει την πρόοδό του και στην Ολλανδική πίστα, στην οποία πάντως δεν έχει και ιδιαίτερα καλή παράδοση.

 

Σημαντικούς βαθμούς και δυο βάθρα πήρε το δίδυμο της Repsol Honda, ο Marc Marquez και ο Dani Pedrosa στο Montmelo.

 

Οι δυο τους κέρδισαν λίγο έδαφος στη βαθμολογία και ξεπέρασαν τον Valentino Rossi. Ο Marc έδωσε μάχη για τη νίκη με τον Vale το 2015, ενώ κέρδισε τον αγώνα το 2014.

 

Από την άλλη, ο Dani Pedrosa έχει καταφέρει να πάρει πέντε βάθρα στην Ολλανδική πίστα, στα χρόνια που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία.

Για ένα καλό αποτέλεσμα στο Assen πηγαίνει και ο Cal Crutchlow, που έχει καταφέρει στο παρελθόν ν’ ανέβει στο Ολλανδικό βάθρο.

 

Στο ψηλότερο σκαλί του πέρυσι είχε βρεθεί ο πολύ καλός του φίλος, ο Jack Miller, ο οποίος προέρχεται από ένα άσχημο αποτέλεσμα (πτώση) στη Βαρκελώνη.

 

Δυο άλλα ονόματα που περιμένουμε να πρωταγωνιστήσουν, είναι το δίδυμο της Monster Yamaha Tech3, ο Johann Zarco και ο Jonas Folger.

 

Ο Γάλλος έχει καταφέρει να πάρει το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία, ως rookie και αποτελεί μια υπολογίσιμη απειλή για τους αντιπάλους του.

 

Ο Folger από την άλλη θέλει να επιβεβαιώσει ότι έχει βελτιωθεί στα πρώτα στάδια του αγώνα και θα προσπαθήσει να μείνει με τους μπροστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Ένας άλλος rookie, ο Alex Rins, θα επιστρέψει στη δράση και στη σέλα της Suzuki του μετά τον τραυματισμό του.

 

Ο Ισπανός ήταν στις δοκιμές του Montmelo κι ελπίζει ότι θα δώσει κανονικά το παρών στο Assen, πλάι στον Andrea Iannone που δεν τα παρατά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

 

Αρκετά είναι και τα προβλήματα που έχει ο Aleix Espargaro με την Aprilia του, με τον Ισπανό να εγκαταλείπει τον αγώνα στην Βαρκελώνη λόγω μηχανικού προβλήματος.

 

Στη συνέχεια έδειξε τη δύναμή του και τον καλό του ρυθμό στο τεστ που ακολούθησε στην Βαρκελώνη. Θετικά βήματα θέλει να συνεχίσει να κάνει και ο Sam Lowes.

Τέλος είναι και οι μοτοσυκλέτες της KTM που πάλεψαν για βαθμούς στο Montmelo και βρήκαν κάτι πολύ καλό στο τεστ που ακολούθησε και ήταν διάρκειας τριών ημερών γι’ αυτούς.

 

Ο Bradley Smith αναμένεται να είναι στο γκαράζ και δίπλα στον Pol Espargaro, μετά τον τραυματισμό του στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού στο Montmelo.

Επόμενο άρθρο »

Ιδιαίτερη η νίκη Melandri

« Προηγούμενο άρθρο

Sykes: Στο τέλος είμαι δυνατός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα