• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Η συνέντευξη τύπου
Οι αρχικές τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 22/06/2017 - 20:17

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δράση στην ιστορική πίστα του Assen, εφτά αναβάτες έδωσαν το παρών στη συνέντευξη τύπου σήμερα.

 

Πρώτος πήρε το λόγο ο Maverick Vinales, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας που τόνισε: «Καλύτερα να ξεχάσουμε τον αγώνα στην Βαρκελώνη. Τουλάχιστον ένοιωσα καλά στο τεστ μετά».

 

«Τώρα έχω κίνητρο και ξέρω ότι το Assen είναι μια καλή πίστα για μένα. Πέρυσι ήταν καλά, αλλά όχι στον αγώνα που ήταν στο βρεγμένο».

 

Με τη διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία να είναι μόλις στους εφτά βαθμούς, ο Vinales ξέρει καλά ότι είναι η ώρα να αντεπιτεθεί.

 

«Φτάνουμε εδώ όντας μπροστά στη βαθμολογία. Όμως πριν η διαφορά ήταν 26β και τώρα είναι μόνο εφτά. Τώρα ξέρουμε ότι αν μας παρουσιαστεί η ευκαιρία για τη νίκη, πρέπει να την αρπάξουμε. Δεν αρκεί να πάρουμε βαθμούς και να έρθουμε δεύτεροι».

 

Ο Dovi πήρε το λόγο στη συνέχεια επαναλαμβάνοντας: «Πριν το GP στην Βαρκελώνη δεν περιμέναμε να έρθει η νίκη. Αλλά ήμουν γρήγορος από την αρχή».

 

«Είχα καλή αίσθηση στον αγώνα και είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που κάναμε. Δουλέψαμε σκληρά τα τελευταία χρόνια για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο».

 

«Όμως αυτό το Πρωτάθλημα είναι πολύ περίεργο και κάθε Σ/Κ είναι άλλη ιστορία. Αυτή είναι μια άλλη πίστα, με διαφορετική πρόσφυση, αλλά φτάνουμε ήρεμοι και σε καλή θέση στη βαθμολογία».

 

«Υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε, αλλά αν το καταφέρουμε θα έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να παλέψουμε με τους μπροστά».

 

Αισιόδοξος είναι, ενόψει του Ολλανδικού GP και ο Marc Marquez. «Θέλω να είμαι ανταγωνιστικός από τις ΕΔ1, προσπαθώντας να βρω αυτή τη σταθερότητα που είναι το αδύνατο σημείο μας».

 

«Βελτιωνόμαστε όμως συνεχώς. Το Assen είναι μια πίστα που μου αρέσει και είναι καλή για το στυλ μου. Στο παρελθόν δυσκολευόμασταν με την Honda, αλλά νομίζω με το χαρακτήρα του φετινού κινητήρα θα είμαστε πιο κοντά».

 

«Ξέρουμε ότι οι Yamaha εδώ είναι δυνατές και ότι οι Ducati ήταν γρήγορες εδώ πέρυσι. Θα δούμε... ο καιρός εδώ είναι πάντα ερωτηματικό».

 

Για τον Johann Zarco ο στόχος είναι ο ίδιος σε κάθε ένα από τα επόμενα GP, να καταφέρει ν’ ανέβει και πάλι στο βάθρο των νικητών.

 

«Έχω μάθει πολλά μέχρι στιγμής στην κατηγορία. Το βάθρο στην Γαλλία ήταν απρόσμενο, αλλά είμαι περισσότερο χαρούμενος για τον αγώνα στην Βαρκελώνη, διότι δυσκολευόμουν».

 

«Πήρα μόλις την 14η θέση στις κατατακτήριες, αλλά τελικά κατάφερα στον αγώνα να είμαι πέμπτος».

 

«Αν παραμείνω ψύχραιμος και δουλέψουμε καλά με την ομάδα στις περιόδους των δοκιμών, προσπαθώντας να ξεκινάμε πιο μπροστά, τότε θα μπορώ να πάρω κι άλλα βάθρα».

 

«Στο Le Mans ήταν σαν να ζούσα ένα όνειρο και θέλω να αρπάξω και πάλι αυτή την ευκαιρία αν μου δοθεί. Το κλειδί είναι να ξεκινάς καλά τον αγώνα».

 

Δυνατά ξεκίνησε τους δυο προηγούμενους αγώνες ο Lorenzo, ο οποίος στη συνέχεια υποχώρησε στο Montmelo, για να επανέλθει στο τέλος δυνατός και να πάρει την 4η θέση.

 

«Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα», είπε ο Ισπανός άσος που το Σάββατο είχε πάρει και την πρώτη του πρώτη σειρά με την κόκκινη μοτοσυκλέτα.

 

«Στα μισά του αγώνα είχα ανησυχήσει ότι θα έμενα εκεί, όμως το μπροστινό ελαστικό μας βοήθησε να κερδίσουμε μερικές θέσεις προς το τέλος του αγώνα. Ήταν η δεύτερη καλύτερή μου θέση μετά την Jerez και η μικρότερη διαφορά μου από τον πρώτο».

 

«Και ήταν η πρώτη φορά που ήμουν στην πρώτη σειρά και οδήγησα την κούρσα για πέντε γύρους. Σχεδόν κάθε φορά σημειώνουμε πρόοδο και αυτό θέλω μακροπρόθεσμα».

 

«Θα έχει ενδιαφέρον εδώ με την Ducati, να δούμε αν δουλεύει καλά και θέλω να δω αν θα κάνουμε πρόοδο και σ’ αυτή την πίστα».

 

Για τον Crutchlow ο Ολλανδικός Γύρος έρχεται λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε το πολυπόθητο εργοστασιακό του συμβόλαιο απευθείας με το HRC, που θα τον κρατήσει στην LCR μέχρι το 2019.

 

«Προφανώς και είναι καλά νέα για μένα και δούλεψα σκληρά τα τελευταία χρόνια. Είναι θετικό ότι έχω ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο».

 

«Είναι δουλειά μου να πάω όσο πιο γρήγορα μπορώ και να δίνω την απαραίτητη πληροφόρηση. Νομίζω ότι και ο καιρός που πέρασα με τους άλλους κατασκευαστές έχει βοηθήσει».

 

«Εδώ στο Assen έχω κάνει καλό αγώνα το 2013, όταν και είχα ξεκινήσει από την pole position. Ενδεχομένως να καταφέρω κάτι αντίστοιχο και φέτος».

 

Τέλος, στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο Alex Rins, ο οποίος επιστρέφει στη δράση μετά το σοβαρό του τραυματισμό στον καρπό του αριστερού του χεριού.

 

«Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να είσαι απ’ έξω και να περιμένεις... αυτό το σπάσιμο ήταν δύσκολο για να γίνει καλά».

 

«Δοκίμασα τη μοτοσυκλέτα την Δευτέρα και την Τρίτη στο Montmelo, στο τεστ και ήμουν εντυπωσιασμένος διότι δεν πόνεσα καθόλου. Βέβαια αυτό ήταν ένα τεστ και θα δούμε πως θα πάει το Σ/Κ».

 

«Τώρα αυτό που θέλω είναι να παραμείνω συγκεντρωμένος, να προσπαθήσω να το διασκεδάσω και να ανακτήσω λίγο από την αυτοπεποίθησή μου».

Επόμενο άρθρο »

Νίκη για τον M. Dunlop με SUZUKI GSX-R1000

« Προηγούμενο άρθρο

Προς το ιστορικό ΤΤ του Assen η Michelin

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα