• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Η συνέντευξη τύπου
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 24/08/2017 - 22:02

Λίγες ώρες πριν μπουν στην πίστα για τον 12ο Γύρο της σεζόν, έξι αναβάτες της MotoGP κι ένας από την Moto2, έδωσαν το παρόν στη συνέντευξη τύπου.

 

Πρώτος, όπως πάντα, πήρε το λόγο ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας που παραμένει ο Marc Marquez μετά και τη δεύτερη θέση του στην Αυστρία.

 

«Ήταν καταπληκτικός αγώνας και καθόμουν στον καναπέ και τον ξαναέβλεπα και ήταν πραγματικά ωραίος. Ο Dovi είχε το κάτι παραπάνω, αλλά το παλέψαμε και είμαι χαρούμενος με τους 20β».

 

«Τώρα όμως είμαστε στο Silverstone και πριν κάναμε ένα καλό τεστ στο Misano. Πέρυσι ήμουν κοντά στο βάθρο και φέτος στόχος μας είναι ν’ ανέβουμε σ’ αυτό».

 

«Είναι μια από τις πιο δύσκολες πίστες... ο καιρός πάντα παίζει ρόλο και είναι δύσκολο να ζεστάνεις τα ελαστικά. Ξέρω ότι εδώ ο Maverick θα είναι δυνατός, αλλά θα δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι την Κυριακή».

 

Μετά τη νίκη του στην Αυστρία, ο Andrea Dovizioso κατάφερε ν’ ανέβει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Ιταλός μίλησε με τα καλύτερα για το Silverstone.

 

«Είναι μια υπέροχη πίστα... μεγάλη, δύσκολη, με πολλές γραμμές, σαμαράκια και τον... αγγλικό καιρό! Πέρυσι ήταν περίεργος αγώνας, αλλά φέτος νομίζω θα είναι διαφορετικά».

 

«Είμαστε ανταγωνιστικοί κι ελπίζω ότι θα είμαστε τόσο κοντά όσο στην Αυστρία. Νομίζω ότι αυτό το Σ/Κ θα είναι περισσότεροι οι γρήγοροι οδηγοί».

 

«Κάθε Σ/Κ είναι και μια διαφορετική ιστορία και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Τουλάχιστον φαίνεται ότι θα έχουμε καλό καιρό και θα μπορούμε να δουλέψουμε στη μοτοσυκλέτα».

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Maverick Vinales, ο οποίος πέρυσι έπαιρνε τη νίκη στο Silverstone οδηγώντας την Suzuki του.

 

«Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τις μικρές κατηγορίες εδώ και φυσικά από πέρυσι. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε να πιέζουμε στο 100% από την αρχή».

 

«Ειδικά οι ΕΔ2 θα είναι πολύ σημαντικές για να δούμε ποια κατεύθυνση θ’ ακολουθήσουμε με τα ελαστικά».

 

«Τώρα είμαστε σε δύσκολη φάση, αλλά αυτό μας κάνει δυνατότερους και όταν έρθουν οι καλές στιγμές θα τις εκμεταλλευτούμε. Ήταν σημαντικό και το τεστ στο Misano, πριν έρθουμε εδώ».

 

Έτοιμος να ριχτεί στη μάχη είναι και ο Dani Pedrosa, ο πέμπτος της παρέας των φετινών διεκδικητών του Τίτλου.

 

«Οι δυο τελευταίοι αγώνες ήταν καλοί για εμένα. Δουλέψαμε πολύ στο τελευταίο τεστ κι έτσι ελπίζω ότι θα είμαστε στο ίδιο επίπεδο».

 

«Θα ξεκινήσουμε δουλειά από τις ΕΔ1 διότι είναι σημαντικό να γράψουμε γύρους μιας και είναι μεγάλη πίστα και πρέπει να μάθουμε τα σαμαράκια».

 

«Όλα από τις ΕΔ1 θα είναι σημαντικά... προφανώς οι κατατακτήριες μετά αλλά και η εκκίνηση του αγώνα. Πρέπει να καταλάβουμε ποια ελαστικά θα είναι τα καλύτερα για τον αγώνα και ποια για να κάνουμε ένα χρόνο».

 

Το παρόν φυσικά έδωσε κι ένας εκπρόσωπος από την Αγγλία, ο Cal Crutchlow, ενώ στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο συμπατριώτης του, ο Scott Redding.

 

«Πάντα μ’ αρέσεις να έρχομαι εδώ και είναι σημαντικό που έχουμε Άγγλους σε όλες τις κατηγορίες. Έχω πάρει μερικά καλά αποτελέσματα εδώ, αλλά δεν μ’ αρέσει και πολύ η πίστα».

 

«Είναι γεμάτη σαμαράκια και νομίζω ότι θα χρειαστώ και τύχη την Κυριακή για να περάσω τα παιδιά εδώ. Νομίζω ο αγώνας θα είναι πολύ πιο γρήγορος από πέρυσι. Θα δούμε», ήταν τα λόγια του Cal.

 

Ο Redding είπε με τη σειρά του: «Ανυπομονώ για το Σ/Κ! Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στην πίστα».


«Αυτό είναι το σχέδιο. Να είμαστε έτοιμοι για όλα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Τώρα δουλεύουμε διαφορετικά κι αυτό θα με βοηθήσει στους επόμενους αγώνες».

 

Τέλος, μαζί τους ήταν και ο Tom Luthi ο οποίος μόλις πριν λίγες ώρες επιβεβαίωσε τη συμφωνία του με την Marc VDS, για ν’ αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία από το 2018.

 

«Είναι σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα! Είναι καταπληκτικό για εμένα και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την ευκαιρία που μου έδωσε».

 

«Τώρα το μέλλον μου είναι ξεκάθαρο και πρέπει να το βγάλω απ’ το μυαλό μου και ν’ αφοσιωθώ στην Moto2. Ο Morbidelli δεν είναι ανίκητος και πρέπει να συνεχίσουμε».

Επόμενο άρθρο »

Εκπληκτική εμπειρία!

« Προηγούμενο άρθρο

Έκλεισε Luthi η Marc VDS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα