• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα δεδομένα για flag-to-flag αγώνες
Σήμερα οι πρώτες δοκιμές, μετά τις ΕΔ2
Νέα 25/08/2017 - 14:52

Αλλάζει ο τρόπος που θα διεξάγονται οι αγώνες flag-to-flag και οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας θα δοκιμάσουν σήμερα τις αλλαγές αυτές, μετά το τέλος των ΕΔ2.

 

Οι λύσεις που προκρίνει η Dorna για να γίνει πιο ασφαλής η pitlane κατά τη διάρκεια ενός flag-to-flag αγώνα, είναι οι εξής:

 

- οι μοτοσυκλέτες θα τοποθετούνται με κλίση 45 μοιρών σε προκαθορισμένες θέσεις. Η πρώτη μοτοσυκλέτα θα σταματάει πίσω από τη δεύτερη.

 

- όλες οι εργασίες που απαιτούνται θα γίνονται μέσα στο box και η δεύτερη μοτοσυκλέτα θα βγαίνει έξω μόνο όταν είναι έτοιμη. Θα μένει μπροστά από το γκαράζ και οι μόνες ενέργειες που θα επιτρέπονται, θα είναι να βγαίνουν οι ηλεκτρικές κουβέρτες και να παίρνει μπροστά.

 

- θα υπάρχει ένας μηχανικός που θα ελέγχει την κίνηση μέσα στα pits και θα επιτρέπει ή όχι στον οδηγό να βγαίνει. Αυτός ο μηχανικός θα είναι επιφορτισμένος με αυτό το έργο και μόνο.

 

Είχε προταθεί να μειωθεί το όριο ταχύτητας στα pits από τα 60 στα 40χλμ/ώρα αλλά τελικά, όπως φαίνεται, κάτι τέτοιο απορρίφθηκε.

 

Οι αλλαγές αυτές θα δοκιμαστούν από τους αναβάτες μετά το τέλος των ΕΔ2 και γι’ αυτό το λόγο οι ΕΔ2 της Moto2 θ’ αργήσουν για δέκα λεπτά.

 

Κάποιοι από τους αναβάτες αντέδρασαν και δεν τους αρέσει η καινούργια ιδέα, η οποία πάντως θα συζητηθεί σήμερα το απόγευμα στην Επιτροπή Ασφαλείας.

 

Αν ισχύσουν αυτές οι αλλαγές, δεν θα βλέπουμε αναβάτες όπως ο Marquez να πηδάνε από τη μια μοτοσυκλέτα στην άλλη. Ο Ισπανός ήταν ένας από αυτούς που δεν τους αρέσει η συγκεκριμένη λύση.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Δεν με βλέπω για Τίτλο!

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone Moto2: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα