• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εγκρίθηκε το νέο σύστημα flag-to-flag
Δόθηκε το πράσινο φως, παρά τις ενστάσεις
Νέα 25/08/2017 - 22:56

Ο νέος τρόπος αλλαγής μοτοσυκλέτας σε αγώνα flag-to-flag εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ασφαλείας, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα.

 

Έτσι, οι οδηγοί - που δοκίμασαν τον νέο τρόπο μετά τις ΕΔ2 - θα βάζουν τη μοτοσυκλέτα του υπό γωνία 45 μοιρών μόλις επιστρέφουν στα pits.

 

Η δεύτερη μοτοσυκλέτα του θα έχει την ίδια κλίση, μόνο που το μπροστά μέρος της θα είναι στραμμένο προς την έξοδο.

 

Επιπρόσθετα, θα υπάρχει κι ένας μηχανικός με ταμπέλα στο χέρι που θα ελέγχει την κίνηση στην pitlane και θα επιτρέπει ή όχι την έξοδο του αναβάτη.

 

Πάντως οι αμφιβολίες από αρκετούς οδηγούς υπάρχουν ακόμα.

 

«Δεν εξαλείφει το ρίσκο ενός ατυχήματος. Από αυτή την άποψη, τίποτα δεν αλλάζει σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα», είπε ο Rossi.

 

«Δεν υπάρχει 100% ασφαλής διαδικασία. Είναι ίδιο με το προηγούμενο. Τις δυσκολίες θα τις δούμε μόνο σε πραγματικές συνθήκες αγώνα», ήταν τα λόγια του Dovi.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Redding: «Στον αγώνα θα υπάρξει κάποιο μπέρδεμα, διότι τότε δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος».

 

Από την άλλη, αναβάτες όπως ο Bradley Smith, ο Danilo Petrucci και ο Andrea Iannone δίνουν την έγκρισή τους στο νέο σύστημα.

 

Τέλος, o Jorge Lorenzo εμμένει στην αρχική του τοποθέτηση, μετά το τέλος του flag-to-flag αγώνα στο Brno της Τσεχίας.

 

«Να καταργηθεί το flag-to-flag σύστημα... αν και δεν πιστεύω ότι είναι εφικτό. Οπότε η όποια αλλαγή με γνώμονα την ασφάλεια είναι καλοδεχούμενη».

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Μόλις 17ος ο Ισπανός

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Ωραίο ξεκίνημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα