• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μείον ένα κινητήρα ο Marquez
Δεν ανησυχούν όμως στην Honda
Νέα 01/09/2017 - 14:09

Την Κυριακή, στον αγώνα του Silverstone, ο κινητήρας της Honda του Marc Marquez «παρέδωσε» το πνεύμα του κι ο 24χρονος τέθηκε εκτός μάχης.

 

Ήταν μια από τις σπάνιες φορές που κινητήρας της Honda χαλάει μέσα σε αγώνα, καθώς την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν το 2007!

 

Τότε, στο Phillip Island, ο αείμνηστος Nicky Hayden αναγκαζόταν να εγκαταλείψει τη μοτοσυκλέτα του, 15 γύρους πριν το τέλος του αγώνα.

 

Για τον κινητήρα του Marquez, ο Livio Suppo δήλωσε: «Είναι στην Ιαπωνία και τον εξετάζουν... μια βλάβη κάθε τόσο είναι θέμα στατιστικής».

 

«Το σημαντικό είναι ότι ο Marquez ήταν ανταγωνιστικός και στο Silverstone, ενώ στο Misano που ακολουθεί, κάναμε ένα θετικό τεστ κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι».

 

Αν το πρόβλημα παραμείνει στον ένα κινητήρα, τότε λογικά ο Marquez δεν θα έχει πρόβλημα να βγάλει τη σεζόν.

 

Αυτός που «έσπασε» ήταν ο 4ος - από τους εφτά διαθέσιμους - και είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο Brno.

 

Όπως είχε πει και ο Marquez ήταν αρκετά καινούργιος κινητήρας, μιας και χρησιμοποιήθηκε μόνο για 12 περιόδους δοκιμών, συμπεριλαμβανομένου του 2ου μέρους του flag-to-flag αγώνα στο Brno.

 

Η Honda, η Yamaha και η Ducati είναι όλοι περίπου στα ίδια επίπεδα, όσον αφορά στη χρήση κινητήρων μέχρι στιγμής.

 

Οι πρώτοι πέντε της βαθμολογίας, που είναι στη μάχη για τον Τίτλο, είναι στον 5ο κινητήρα τους κι έχουν περιθώρια για τους έξι ακόμα αγώνες.

 

Σε πιο δύσκολη θέση είναι σαφώς ο Marc Marquez, ωστόσο μέχρι στιγμής η κατάσταση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία στο στρατόπεδο του 24χρονου άσου.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δίδυμο της Monster Yamaha Tech3 είναι μόλις στον 4ο κινητήρα τους (!), ενώ οι Crutchlow και Baz έχουν ανοίξει τον 6ο.

 

Να θυμίσουμε ότι από τον περιορισμό των εφτά κινητήρων εξαιρούνται οι Aprilia και KTM που δεν έχουν φτάσει ακόμα σε επίπεδο ανταγωνισμού ώστε να μειωθούν (ή καταργηθούν) τα πλεονεκτήματά τους.

 

Τα δυο αυτά εργοστάσια έχουν εννέα κινητήρες ανά σεζόν στη διάθεσή τους.

Επόμενο άρθρο »

Ξεκούραση 30-40 ημερών

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi και πάλι στο παιχνίδι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα