• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εφιαλτικό το Misano για Pedrosa
Ο Ισπανός εξηγεί τι έφταιξε
Νέα 12/09/2017 - 09:49

Η αδυναμία του Dani Pedrosa να ζεστάνει τα ελαστικά του στον Κυριακάτικο αγώνα, ήταν ο λόγος που ο Ισπανός δεν πάλεψε για κάτι καλύτερο από την 14η θέση.

 

Άλλωστε ήταν χαρακτηριστικό ότι μέσα σε πέντε γύρους, από την 7η θέση που είχε στο grid, βρέθηκε στην 22η.

 

Τον Dani μάλιστα τον πέρασε και ο Cal Crutchlow, που είχε πέσει νωρίτερα (!) ενώ αν δεν έμενε από βενζίνη στο τέλος ο Zarco, θα ήταν τελευταίος.

 

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στο Misano, ο Dani Pedrosa - ο πιο ελαφρύς αναβάτης στο paddock, μιας και ζυγίζει μόλις 51 κιλά - είπε:

 

«Προσπάθησα να είμαι εκεί, αλλά δεν είχα καθόλου πρόσφυση και έκανα χρόνους στο 1:54. Δεν μπορούσα να πλαγιάσω, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα... σχεδόν έπεφτα σε κάθε στροφή».

 

«Μόλις στο τέλος του αγώνα, όταν σταμάτησε να βρέχει κι άρχιζε να στεγνώνει, τότε άρχιζα να έχω θερμοκρασία στα ελαστικά και τελείωσα τον αγώνα με 1:49, 1:48».

 

«Όλα είναι θέμα στο να είσαι μέσα στο παράθυρο λειτουργίας των ελαστικών, όσον αφορά τη θερμοκρασία τους».

 

Η Honda έβαλε ακόμα και έξτρα βάρος στη μοτοσυκλέτα του Dani για να τον βοηθήσει σε αυτές τις συνθήκες, μιας και είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να ζεστάνει τα ελαστικά του.

 

«Βάλαμε βάρος μετά το ζέσταμα, όμως και πάλι μπορούσαμε το λιγότερο για το ελαστικό. Οι πιο μεγαλόσωμοι έχουν πλεονέκτημα σ’ αυτές τις συνθήκες».

 

«Αυτοί παραπονιούνται όταν αρχίζει και στεγνώνει, εκεί που εγώ ένοιωθα καλά. Όμως ποτέ δεν θα πουν ότι τότε: να, δείτε, ο Dani έχει πλεονέκτημα».

 

«Επομένως καταλαβαίνετε ότι το μειονέκτημα του να είσαι ελαφρύς είναι μεγαλύτερο από το πλεονέκτημα».

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Οι πτώσεις μέχρι στιγμής

« Προηγούμενο άρθρο

Ο 8χρονος Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος 1ος στο IMR

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα