• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Portimao
Davies/Ducati VS Rea/Kawasaki
Νέα 13/09/2017 - 13:08

Τρεις εβδομάδες πέρασαν από τον προηγούμενο αγώνα και οι οδηγοί των SBK-Motul επιστρέφουν στην πίστα για το Γύρο του Portimao.

 

Η πίστα επέστρεψε φέτος στο Ημερολόγιο Αγώνων, μετά από απουσία ενός έτους κι εκεί έγιναν δυο τεστ στην αρχή της σεζόν, ένα τον Γενάρη κι ένα τον Απρίλιο.

 

Στο πρώτο ήταν ο Chaz Davies της Ducati αυτός που κυριάρχησε, με χρόνο τότε στο 1:42,594. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι απουσίαζε η Kawasaki.

 

Οι Rea και Sykes ήταν όμως στην πίστα τον Απρίλη και ο πρώτος έγραψε τότε έναν φοβερό χρόνο στο 1:41,360, διαλύοντας (ανεπίσημα) τον απόλυτο χρόνο πίστας.

 

Ήταν ένα μήνυμα προς τους αντιπάλους του, με τον Jonathan Rea να είναι πολύ κοντά στον τρίτο συνεχόμενο Τίτλο του στα SBK.

 

Βέβαια μετά το διπλό του στο Lausitzring της Γερμανίας, ο Chaz Davies είναι βέβαιο ότι θα παλέψει για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στην Πορτογαλία.

 

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Tom Sykes που είναι δεύτερος στη βαθμολογία (70β πίσω από τον Rea) και θέλει να εδραιωθεί σε αυτή.

 

Άλλωστε ο Chaz Davies - που ήταν πάρα πολύ δυνατός και πέρυσι στους τελευταίους Γύρους - κυνηγά και αυτός τη 2η θέση, όντας μόλις 35β πίσω από τον Sykes.

 

Από την άλλη ο Marco Melandri δεν είναι «ξένος» στις νίκες επί Πορτογαλικού εδάφους, έχοντας ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Portimao το 2013.

 

Ο Ιταλός ξέρει καλά την πίστα και θα προσπαθήσει να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη, μετά τον θρίαμβό του στο 2ο αγώνα του Misano.

 

Η Yamaha ψάχνει ένα ακόμα βάθρο, μετά τη δεύτερη θέση του Lowes στον πρώτο αγώνα του Misano, που ήταν και το πρώτο φετινό για το εργοστάσιο.

 

Τα φώτα της δημοσιότητας όμως θα πέσουν περισσότερο στον Michael Van der Mark, ο οποίος επιλέχθηκε από τους μπλε ν’ αντικαταστήσει τον Rossi στην Aragon.

 

Μεγάλες είναι οι προσδοκίες και στην Aprilia, μιας και ο Lorenzo Savadori είχε εντυπωσιάσει με τη δεύτερη θέση του στο τεστ του Γενάρη.

 

Πάντως ο πήχης είχε μπει ψηλά από την αρχή της χρονιάς, βάσει της πολύ καλής εικόνας του Savadori στα χειμερινά τεστ, χωρίς όμως να δείχνει το ίδιο πρόσωπο και στους αγώνες.

 

Ανεβασμένος ψυχολογικά θα είναι και ο Leon Camier μετά την εκπληκτική πέμπτη θέση του στην Γερμανία, οδηγώντας ωραία την MV Agusta του.

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι θα έχουμε και μερικά καινούργια πρόσωπα στην πίστα.

 

Ο Alessandro Andreozzi θα βρεθεί στην πίστα με την ιδιωτική Yamaha της Guandalini, την οποία στην Γερμανία είχε οδηγήσει ο Massimo Roccoli.

 

Ένα πολύ γνωστό όνομα θα αντικαταστήσει στην Puccetti τον Randy Krummenacher, ο οποίος αποχαιρετά πρόωρα τη σεζόν έχοντας σπάσει τον καρπό του.

 

Ο λόγος για τον Anthony West, έναν αναβάτη που έχει περάσει από τεράστιες δυσκολίες καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του και του αξίζει να είναι εκεί, μέσα στην πίστα.

Επόμενο άρθρο »

Προσωρινό Ημερολόγιο 2018

« Προηγούμενο άρθρο

Παγκόσμιος Πρωταθλητής o Toni Bou!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα