• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Portimao: Αγώνας 1
Άνετη κι αναμενόμενη νίκη για Rea
Νέα 16/09/2017 - 19:03

Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, ο Jonathan Rea πήρε μια άνετη κι εύκολη νίκη στο Portimao της Πορτογαλίας.

 

Ο Ιρλανδός δεν έχασε το προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα και άφησε πολύ πίσω του τον δεύτερο Davies και τον τρίτο Melandri.

 

Ο Rea έκανε τον τέλειο αγώνα, έχοντας δείξει την ανωτερότητά του από τις ΕΔ και την SP. Έφυγε δυνατά από την pole και συνεχώς μεγάλωνε τη διαφορά του.

 

Ο ανταγωνισμός δεν μπόρεσε να του δημιουργήσει πρόβλημα, με τον Sykes εκτός και τον Davies να ξεκινά 9ος, μετά από πτώση στις κατατακτήριες.

 

Ο Davies έκανε καλό αγώνα πάντως και μέσα σε πέντε γύρους είχε ανέβει από την ένατη στη δεύτερη θέση.

 

Μέχρι τότε βέβαια ο Rea είχε ξεφύγει πολύ μπροστά και το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Davies ήταν να συμβιβαστεί με τους 20β.

 

Ο Melandri, ο ομόσταυλος του Davies στην Ducati, ξεκίνησε κι αυτός καλά όμως στο τέλος αντιμετώπισε ισχυρή πίεση από την MV Agusta του Camier.

 

Ο Leon Camier προσπάθησε ν’ αρπάξει το βάθρο από τον Ιταλό, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε κι έμεινε πίσω από τον Melandri για μόλις 0,342δ.

 

Ο Michael Van der Mark πήρε την 5η θέση, ενώ ο ομόσταυλός του στην Yamaha, Alex Lowes, έπεσε στον 8ο γύρο αλλά επέστρεψε και τερμάτισε τελευταίος.

 

Κερδισμένος από το λάθος του Lowes ήταν ο Jordi Torres που έφερε την BMW του στην 6η θέση.

 

Πολύ άσχημο δεύτερο μισό αγώνα έκαναν οι δυο δυνατές Aprilia στην Superpole. Η φθορά του πίσω ελαστικού ήταν μεγάλη και οι Laverty/Savadori τερμάτισαν στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα.

 

Ο Xavi Fores πήρε την ένατη θέση στο σημερινό αγώνα πάνω στην ιδιωτική του Ducati, μπροστά από τον Roman Ramos (Kawasaki).

 

Καταστροφικός ο αγώνας για τον Stefan Bradl που προερχόταν από το καλύτερό του αποτέλεσμα σε Superpole φέτος.

 

Ο Γερμανός άσος της Honda έπεσε νωρίς στον αγώνα κι εγκατέλειψε, ενώ ο Takumi Takahashi κατάφερε να πάρει ένα βαθμό τερματίζοντας στην 15η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Η Michelin βοήθησε τον Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Το όραμα του Scanlan για την Ελλάδα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα