• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Portimao: Αγώνας 2
Διπλό ο Rea, αγκαλιάζει τον Τίτλο!
Νέα 17/09/2017 - 18:41

Επίδειξη δύναμης και σήμερα από τον Jonathan Rea στο Portimao της Πορτογαλίας, με τον Ιρλανδό να ολοκληρώνει με νίκη το Σ/Κ εκεί.

 

Επιβλητικός ο άσος της Kawasaki, άφησε πίσω του για έξι δευτερόλεπτα τον Michael Van der Mark, ενώ ο Marco Melandri ήταν ο τρίτος του βάθρου.

 

Με τον Sykes εκτός ήδη από χτες και τον Davies να κάνει το λάθος και να πέφτει τρεις γύρους πριν το τέλος, ο Rea έκανε ακόμα ένα βήμα - το πιο ουσιαστικό - για τον Τίτλο.

 

Η κυριαρχία του Rea στο Portimao ήταν απόλυτη, κατακτώντας την πρώτη θέση σε όλες τις ΕΔ, στην Superpole και στους δυο αγώνες, γράφοντας παράλληλα τον ταχύτερο γύρο.

 

Ο Rea χωρίς κανένα πρόβλημα ανέβηκε από την 9η στην πρώτη θέση μέσα σε δυο γύρους και μετά το μόνο που έκανε ήταν να αυξάνει τη διαφορά του.

 

Στον έβδομο γύρο του αγώνα ο Chaz Davies σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση, αλλά μέχρι τότε ο μεγάλος του αντίπαλος είχε εξαφανιστεί μπροστά.

 

Ο Davies έδειχνε ότι θα έπαιρνε και σήμερα του 20β τη δεύτερης θέσης, ωστόσο τρεις γύρους πριν το τέλος έπεσε στη 2η στροφή της πίστας.

 

Με όλα αυτά, ο Rea το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρει μια δεύτερη θέση στο Magny-Cours το Σάββατο, για να γράψει ιστορία και να πάρει τον 3ο συνεχόμενο Γύρο του.

 

Η πτώση του Davies σήμαινε ότι ο τραυματίας στο χέρι, Tom Sykes, παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

 

Ο Michael Van der Mark θα φτάσει στην Aragon την εβδομάδα που μας έρχεται, έχοντας πάρει το πρώτο του βάθρο στα SBK-Motul με την Yamaha.

 

Πάλεψε για την τρίτη θέση του βάθρου ο Marco Melandri και τελικά την πήρε από τον Eugene Laverty που πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα στο φετινό Πρωτάθλημα.

 

Εντυπωσίασε με την 5η θέση του ο Jordi Torres της BMW, αφήνοντας πίσω του τις Aprilia των Lorenzo Savadori και Leandro Mercado.

 

Πέρα από τον Davies, πτώση είχαν και οι Camier-Lowes κι έτσι ο Anthony West πήρε μια εξαιρετική 8η θέση με την Kawasaki του.

 

Πιο πίσω τερμάτισε ο Ayrton Badovini με την Kawasaki του, ενώ ο Takumi Takahashi έβαλε την Honda στη δεκάδα, με τον Stefan Bradl να μην αγωνίζεται σήμερα μετά τη χτεσινή του πτώση.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Ποιός θα πάρει το πάνω χέρι;

« Προηγούμενο άρθρο

Οι Pole Positions των Σερρών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα