• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φοβερή 2η νίκη του Κορωνάκη!
Επικράτησε και στο στεγνό στο Assen!
Νέα 01/10/2017 - 17:18

Στην πίστα του Assen, ο Βασίλης Κορωνάκης έλαμψε και στο στεγνό, κερδίζοντας μετά από μεγάλη μάχη τον 2ο Αγώνα ενιαίου με ΚΤΜ RC390 του θεσμού Adac Junior Cup.

Ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε και πάλι πολύ καλά, στρίβοντας πρώτος στην πρώτη στροφή, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ξεφύγει από ένα γκρουπ 9 οδηγών που έδωσαν σκληρή μάχη μέχρι το τέλος του Αγώνα των 10 γύρων. Ο Κορωνάκης έδειξε τρομερή μαχητικότητα στα αλληλοπροσπεράσματα για την πρωτοπορία του Αγώνα και χρειάστηκε να δώσει μάχες κυριολεκτικά σώμα με σώμα με τους Ολλανδούς Meuffels και Merckelbagh που τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις με διαφορά μόλις 0.060 από τον 2ο και 0.150 από τον τρίτο.

Από τους 36 οδηγούς που συμμετείχαν στον 2ο Αγώνα, οι οποίοι προέρχονται από 8 διαφορετικά κράτη, οι 9 πρώτοι τερμάτισαν με διαφορά 2'' δευτερόλεπτα, γεγονός που δείχνει το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού.

Ο Βασίλης Κορωνάκης εντυπωσίασε τους οργανωτές του Αγώνα που έγινε μαζί με το πολύ γνωστό Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike, το BSB και ήδη έχει δεχθεί κάποιες προτάσεις για να συμμετάσχει στο θεσμό και την επόμενη χρονιά! Φυσικά για τη χώρα μας ήταν μια μεγάλη τιμή το να ανέβει και σήμερα, όπως και χθες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

“Σήμερα ο αγώνας ήταν ξεχωριστός και χρειάστηκε να δώσω μεγάλη μάχη για τη νίκη. Υστερούσα σε κάποια σημεία που δεν ήξερα καλά την πίστα, αλλά γύρο με το γύρο την μάθαινα και τελικά τα κατάφερα. Ευχαριστώ όλη την ομάδα που με στήριξε σε αυτήν την προσπάθεια” είπε ο μεγάλος νικητής Βασίλης Κορωνάκης.

Ο Μάνατζερ της ομάδας Skourtas Racing Center, ο Σάκης Σκούρτας δήλωσε: “Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας για τον Βασίλη, αλλά και για μας ως θεατές, που με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαμε προσπεράσματα ανώτατου επιπέδου. Αν κάποιοι έλεγαν χθες ότι ο Έλληνας οδηγός εκμεταλλεύτηκε το ταλέντο του στη βροχή, σήμερα υποκλίθηκαν σε έναν μεγάλο μαχητή που και στο στεγνό έδειξε την ταχύτητά του”.

Επόμενο άρθρο »

Video: 150 βάθρα και συνεχίζει!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Magny Cours: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα