• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ωραίο φινάλε για το ΠΠΤ2017 ο 6ος Αγώνας
Νέα 15/10/2017 - 23:08

Ο 6ος Αγώνας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ - ΜΕΓΑΡΑ για το ΠΠΤ2017 (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας) έγινε με καλές καιρικές συνθήκες και με πολλούς θεατές που χειροκρότησαν τις προσπάθειες των καλύτερων Ελλήνων οδηγών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε παραδοσιακά για φέτος, με την κατηγορία ΝΕΟΙ οδηγοί, με τον Νότη Παπαπαύλου (ήδη είχε πάρει το Τίτλο δύο αγώνες νωρίτερα) να φεύγει μπροστά από την αρχή με Yamaha R3 και να κερδίζει για 6η συνεχόμενη φορά φέτος. 11'' πίσω του τερμάτισε με ίδια μοτοσυκλέτα ο Βούλγαρος Mihail Florov. Για την 3η θέση έγινε μάχη, με τον Θωμά Σκούρτα να πέφτει ακριβώς μπροστά στους “Panic” Χρήστο Παπανικολάου και Παναγιώτη Γκιζίνο. Ο Panic τελικά ανέβηκε στο βάθρο.

 

Στην “διπλή” κατηγορία Racing/SS300 είχαμε νικητές στις δύο ξεχωριστές κατατάξεις τους Λέανδρο Ντότσικα (Yamaha TZ250) και Βασίλη Κορωνάκη (KTM RC390) που έχουν κερδίσει και τους αντίστοιχους Τίτλους.

ΝΕΟΙ, Σκούρτας(51), Παπανικολάου(27), Γκιζίνος(111)
ΝΕΟΙ, Σκούρτας(51), Παπανικολάου(27), Γκιζίνος(111)

Στην κατηγορία SSP (Supersport) οι Μιχάλης Κουτσουμπός και ο Δημήτρης Καρακώστας με Honda CBR600RR και οι δύο, ήταν έτοιμοι να δώσουν τη μεγάλη μάχη για τον Τίτλο του Πρωταθλητή. Όποιος από τους δύο ήταν μπροστά από τον άλλο θα κέρδιζε το Πρωτάθλημα. Ο Κουτσουμπός ξεκίνησε καλύτερα, αλλά μόλις στην 3η στροφή της πίστας έκανε ένα λάθος που του στοίχισε 4 θέσεις. Εντωμεταξύ ο Καρακώστας δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας και προηγείτο άνετα μέχρι 10 γύρους πριν το τέλος. Μια πτώση στα φρένα της Κ1 τον άφησε πίσω στην 3η θέση. Ο Κουτσουμπός έμεινε πρώτος και χωρίς να θέλει να ρισκάρει, άφησε τον Θεοφάνη Μίχα που με την Triumph Daytona 675 να περάσει πρώτος. Ο 19χρονος Μίχας με σταθερό ρυθμό δημιούργησε μάλιστα μια διαφορά 5'' και πήρε μια ωραία νίκη. Ο Κουτσουμπός τερματίζοντας 2ος κρατάει το #1 στη μοτοσυκλέτα του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο 18χρονος Καρακώστας τερμάτισε τελικά 3ος παίρνοντας τελικά το #2 στο Πρωτάθλημα.

Racing/Ντότσικας(1) & SS300/Κορωνάκης(72)
Racing/Ντότσικας(1) & SS300/Κορωνάκης(72)

Λίγο πιο πίσω μια ωραία μάχη κέρδισε τα βλέμματα του κοινού, με τον Σταύρο Τριντή να περνάει τη γραμμή του τερματισμού 0.036 του δευτερολέπτου μπροστά από τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο.

Στην κορυφαία κατηγορία SBK (Superbike) ο ήδη Πρωταθλητής Σάκης Συνιώρης με την Aprilia RSV4 ήταν πρώτος από την πρώτη στροφή, μέχρι και το τέλος στον 28ο γύρο. Πανηγύρισε έτσι με την ομάδα του την 5η φετινή νίκη και γιόρτασε το 11ο Πρωτάθλημα στην ιστορία! Ο Ιταλός Roberto Farinelli με Yamaha R1 έκανε έναν καλό αγώνα, μετά από μια μέτρια εκκίνηση και ανέβηκε στην 2η θέση την οποία κράτησε μέχρι το τέλος, σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Ο Λευτέρης Πίππος επίσης με Yamaha R1 ήταν δυνατός στο ξεκίνημα, αλλά μετά αρκέστηκε στην 3η θέση. Ο Σωτήρης Μπεγνής επίσης με R1, μετά από καλό ξεκίνημα έχασε το ρυθμό του και έμεινε τελικά μπροστά από τον Φώτη Τσαλίκη (Honda CBR1000RR), που κέρδισε μια καλή μάχη από τον τραυματίσα Γιώργο Μαρκεσσίνη.

SSP Μίχας
SSP Μίχας

Η κατηγορία ΟΡΕΝ ο Γιώργος Καρυωτούδης με Yamaha R1 πήρε τη νίκη. Ο Νίκος Μούρτζης, με R1 επίσης, έδωσε μια ωραία μάχη και έμεινε μόλις 0.277 του δευτερολέπτου πίσω από τον νικητή. Σχετικά κοντά τους ο Βαγγέλης Γεωργόπουλους με την Ducati 1098, τερμάτισε 3ος.

Απονομή SBK
Απονομή SBK

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία εδώ!

Open, Καρυωτούδης
Open, Καρυωτούδης

Επόμενο άρθρο »

Dall’ Igna: Ποιότητα νίκης!

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Δεν θα μπορούσα να ζητήσω παραπάνω

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα