• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ήθελα κάτι καλύτερο
Και μπορούσα, αλλά....
Νέα 21/10/2017 - 18:26

Η βροχή το πρωί εμπόδισε τον Valentino Rossi να περάσει απευθείας στις ΚΑΤ2 και τον οδήγησε στο πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων.

 

Εκεί ο Vale κατάφερε να κάνει τον καλύτερο χρόνο, ενώ στη συνέχεια - στο δεύτερο σκέλος - δεν κατάφερε ν' ανέβει πιο πάνω από την 7η θέση και θα ξεκινήσει από την 3η σειρά τον αγώνα.

 

«Οι ΚΑΤ1 είναι πάντα μια παγίδα και είμαι χαρούμενος που πέρασα και μετά κέρδισα μερικές θέσεις στο grid. Όμως ήθελα και μπορούσα ακόμα καλύτερα».

 

«Έκανα γρήγορα έναν καλό χρόνο αλλά μετά δεν μπορούσα να βελτιωθώ. Ήμουν στο όριο στις στροφές».

 

Κι αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται πολλή δουλειά από την πλευρά του, αν θέλει να είναι στις μάχες για τις πρώτες θέσεις αύριο.

 

«Πέρυσι έκανα καλό αγώνα, αλλά τώρα δεν είμαι τόσο γρήγορος. Η 7η θέση στο grid είναι καλή, δεν είμαι μακριά από τους μπροστά, αλλά για την ώρα δεν έχω το ρυθμό τους».

 

«Πρέπει ακόμα να βελτιώσουμε το set-up της μοτοσυκλέτας, αλλά ξέρετε πως αλλάζουν τα πράγματα από τη μία ημέρα στην άλλη με αυτές τις μοτοσυκλέτες και τα ελαστικά».

 

Από την άλλη, ο Vinales κατάφερε να πάρει θέση στην πρώτη σειρά.

 

«Φέρθηκε έξυπνα», θα πει ο Rossi. «Ήταν πίσω μου στον καλό του γύρο και βελτιώθηκε. Δεν ξέρω πόσο διαφορετικές είναι οι ρυθμίσεις μας, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να διατηρήσω το πίσω ελαστικό».

 

«Νομίζω ότι το μαλακό πίσω είναι μια καλή επιλογή για όλους. Έχει καλές δυνατότητες, αλλά δεν ξέρω αν θα αντέξει 27 γύρους».

 

«Πολλά θα εξαρτηθούν από τη θερμοκρασία και το ίδιο μπορούμε να πούμε για το μπροστινό ελαστικό. Στις ΚΑΤ1 είχα το μαλακό μπροστά και είχε φθαρεί μέχρι τις ΚΑΤ2».

 

Όσο για τον καιρό, δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία για την προτίμηση του Rossi.

 

«Ήλιο, όπως σήμερα στις 16:00! Στο βρεγμένο πάντως ένοιωθα πιο άνετος απ’ ότι στο Motegi, αλλά είμαι πιο ανταγωνιστικός σε στεγνή πίστα. Το χειρότερο είναι σε νωπή πίστα».

 

«Εκεί δυσκολευόμαστε πολύ. Ένας λόγος είναι ότι η Μ1 έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα και δεν έχουμε εμπειρία σε τέτοιες συνθήκες».

 

Τέλος, τον ρώτησαν για το θέμα με την ώρα έναρξης του αγώνα, που όλοι θέλουν ν’ αλλάξει από το 2018.

 

«Όντως είναι αργά και όλοι συμφωνούμε. Θέλουμε να αγωνιζόμαστε τουλάχιστον στις 15:00. Η θερμοκρασία μετά πέφτει πολύ και είναι επικίνδυνο. Ελπίζω ν’ αλλάξει την επόμενη σεζόν».

 

Ο αγώνας αύριο θα ξεκινήσει στις 16:00 τοπική ώρα και όλοι οι οδηγοί φοβούνται τη γρήγορη πτώση της θερμοκρασίας, στον διάρκειας 27 γύρων αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Μετά την πτώση

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Jerez: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα