• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Αναβάτες από τα SBK;
Αρνητικοί οι άνθρωποι των εργοστασίων
Νέα 01/12/2017 - 10:31

Κι όμως, μέχρι πριν από λίγα χρόνια τα SBK ήταν ένα Πρωτάθλημα που τροφοδοτούσε το MotoGP, με τους Πρωταθλητές του να κάνουν όλοι σχεδόν το βήμα στα GP.

 

Ας θυμηθούμε μόνο λίγα ονόματα από το πρόσφατο παρελθόν, όπως αυτό του Colin Edwards, του Troy Bayliss, του Ben Spies και του Cal Crutchlow.

 

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι του paddock του MotoGP δεν έχουν τόσο πολύ στραμμένη την προσοχή τους εκεί.

 

Αν και υπάρχει ένας οδηγός της κλάσης του Jonathan Rea, ή ακόμα και ο Michael Van der Mark που είχε πρωταγωνιστήσει σε μερικά σενάρια μεταγραφών τα προηγούμενα χρόνια.

 

Οι πλέον κατάλληλοι να εξηγήσουν το λόγο που δεν προτιμούν οδηγούς από τα SBK, είναι οι ίδιοι οι Team Managers των ομάδων του MotoGP.

 

Μια τέτοια ερώτηση τους τέθηκε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia.

 

«Κατά κανόνα, τα ταλέντα που έρχονται στη μεγάλη κατηγορία προέρχονται από την Moto3 και την Moto2. Τα SBK είναι η εξαίρεση», παραδέχεται ο Lin Jarvis, ο ισχυρός άνδρας της Yamaha.

 

Ο Αθλητικός Διευθυντής των κόκκινων, ο Paolo Ciabatti, λέει με τη σειρά του: «Είναι εύκολο να διαχειριστείς τους νεαρούς οδηγούς αυτών των Πρωταθλημάτων».

 

Η Yamaha, όπως είναι γνωστό, έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την Ακαδημία του Valentino Rossi, μια σαφής ένδειξη για το που στρέφεται για ταλέντα.

 

Όπως και η Ducati, που επεξεργάζεται τα υπέρ και τα κατά του να έχει δική της μοτοσυκλέτα στην κατηγορία της Moto3.

 

Και οι δυο κατασκευαστές έχουν εργοστασιακή παρουσία στα SBK-Motul, ωστόσο προτιμούν διαφορετικούς δρόμους για την εξεύρεση αξιόλογων οδηγών.

 

Ακόμα και η Dorna, που έχει και τα δυο Πρωταθλήματα, ανοίγει νέους δρόμους ταλέντων για το MotoGP, μέσω του Rookies Cup, του Ισπανικού Πρωταθλήματος, του Asia Talent Cup κτλ

 

Στην πραγματικότητα, τα τελευταία χρόνια τα SBK αποτελούν αντί για συμπληρωματικό Πρωτάθλημα του MotoGP, μια διαφορετική επιλογή για τους οδηγούς.

 

Γι’ αυτό βλέπουμε τον τελευταίο καιρό οδηγούς να ακολουθούν την αντίστροφη διαδρομή και να φεύγουν από το MotoGP για τα SBK, όπως ο αείμνηστος Nicky Hayden, ο Bradl, ο Baz κ.α.

Επόμενο άρθρο »

Redding: Το set-up της Aprilia;

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Το 2018 με την M1 του ’16!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα