• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar Ημέρα 4
Νοκ-άουτ ο Sunderland, μπροστά ο Van Beveren!
Νέα 10/01/2018 - 12:23

Ο Adrian Van Beveren πήρε κεφάλι στη γενική κατάταξη του Rally Dakar, την ώρα που ο Sam Sunderland της KTM αποσυρόταν!

 

Ο Βρετανός, περσινός νικητής του Dakar, χρειάστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, χάνοντας παράλληλα ένα σημαντικό προβάδισμα που είχε 4 λεπτών.

 

Είχε επικρατήσει στις δυο από τις πρώτες τρεις ειδικές του φετινού Dakar, αλλά το σοκ ήταν ισχυρό για τον ίδιο και την ΚΤΜ μετά τη χτεσινή ημέρα. Ο Sunderland δεν έπεσε, αλλά προσγειώθηκε άσχημα μετά από ένα άλμα. 

 

Ο Βρετανός τραυματίστηκε στη μέση και οι γιατροί του απαγόρευσαν τη συμμετοχή στο υπόλοιπο του φετινού Rally.

 

Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Van Beveren όχι μόνο να πάρει την ειδική (τη 2η μόις της καριέρας του) αλλά και να βρεθεί επικεφαλής στη γενική κατάταξη.

 

Μετά το έκτο σημείο ελέγχου ο Van Beveren (Yamaha) και ο Barreda της Honda είχαν διαφορά μόλις έξι δευτερολέπτων, όμως στο τέλος ο Ισπανός έκανε και πάλι λάθη, χάνοντας 10λ για να πέσει στην 9η θέση.

 

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος για τον Van Beveren στη χτεσινή ειδική αποδείχτηκε ο ομόσταυλός του στην Yamaha, De Soultrait, αν και τελικά έμεινε 5λ πίσω του.

 

Τρίτος ήταν ο Matthias Walkner έχοντας επιπλέον δυο λεπτά διαφοράς και μετά την απόσυρση του Sunderland, είναι αυτός ο κορυφαίος αναβάτης της KTM.

 

Στη γενική κατάταξη, μόλις δυο λεπτά πίσω από τον Van Beveren, είναι ο Pablo Quintanilla της Husqvarna που πήρε την 4η θέση στη χτεσινή ειδική.

 

Μέσα στην πεντάδα της γενικής κατάταξης μπήκε ο De Soultrait, ο οποίος μέχρι χτες ήταν εκτός δεκάδας. Πλέον είναι μπροστά και από τον Toby Price.

 

Δυο θέσεις κέρδισε και ο Barreda, αν και τερμάτισε μόλις ένατος στην ειδική και είναι μόλις 13ος στη γενική κατάταξη με διαφορά 22λ από την κορυφή.

 

Λίγο μπροστά του είναι ο Αμερικανός Ricky Brabec ο οποίος δεν τα πήγε καλά και από την 5η θέση που είχε, υποχώρησε στην 12η.

 

Επόμενο άρθρο »

Dakar Φωτογραφικό

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Το μέλλον μου...

Χορηγοί