• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Baz: Ήθελα να μείνω στο MotoGP
Αλλά μου ζητούσαν να πληρώνω!!
Νέα 10/01/2018 - 15:29

Συνέντευξη στο «αδελφό» gpone.com έδωσε ο Loris Baz, ο οποίος μίλησε για πολλά θέματα, ξεκινώντας πρώτα κάνοντας αναφορά στην πρώτη του φορά στο MotoGP.

 

«Όλοι ήταν σκεπτικοί κι εναντίον μου... έλεγαν ότι είμαι πολύ ψηλός και βαρύς κι ότι θα κάνω μερικούς αγώνες με απογοητευτικά αποτελέσματα».

 

«Αντίθετα όμως την πρώτη χρονιά ήμουν 4ος στο Misano με την Forward Yamaha και ήμουν δυνατός και με την Avintia Ducati. Είμαι υπερήφανος με τα αποτελέσματά μου στην κορυφαία κατηγορία».

 

Ο Γάλλος θα αγωνίζεται από φέτος στα SBK-Motul. Όταν τον ρώτησαν πως βλέπει το MotoGP, απάντησε:

 

«Έχει υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, αλλά χωρίς εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και ανταγωνιστική ομάδα, είναι αδύνατον να ξεχωρίσεις».

 

«Για τον ανταγωνισμό “μιλούν” τα ονόματα: Rossi, Dovi, Lorenzo, Vinales και φυσικά ο Marquez, ένας οδηγός που μπορεί να πάρει τον Τίτλο με οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα, αρκεί να είναι εργοστασιακή».

 

Η γνώμη του για τον συμπατριώτη του τον Johann Zarco;

 

«Ήταν ένας από τους πιο γρήγορους σε δορυφορική μοτοσυκλέτα, μου θύμισε τον Ben Spies! Η Μ1 είναι καλή και η Tech3, μαζί με την LCR, είναι οι καλύτερες δορυφορικές».

 

«Κανείς δεν περίμενε να είναι τόσο δυνατός. Τίποτα δεν έρχεται στην τύχη όμως και του άξιζαν αυτά τ’ αποτελέσματα. Θα δούμε φέτος αν μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικός».

 

Γιατί δεν έμεινε ακόμα μια χρονιά στο MotoGP; Όπως πολλοί υποψιάζονταν, ο βασικός λόγος ήταν οικονομικός.

 

«Ήθελα να μείνω, αλλά η Avintia είχε άλλες προτεραιότητες. Για να ανανεώσω θα έπρεπε να έχω σταθερό budget και δεν το είχα».

 

«Ποτέ δεν έχω πληρώσει για ν’ αγωνίζομαι. Για τους ίδιους λόγους έφυγε και ο Barbera και πήγε στην Moto2».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα SBK-Motul, στη νέα του μοτοσυκλέτα, στους στόχους του για το 2018 και στον Jonathan Rea.

 

«Η BMW είναι καταπληκτική μοτοσυκλέτα με καλό πλαίσιο. Εκεί που θέλουμε δουλειά είναι στα ηλεκτρονικά. Την Althea, την ομάδα, την ξέρω καλά κι έχουμε ό,τι απαιτείται για να πάρουμε καλά αποτελέσματα».

 

«Νοιώθω πιο δυνατός. Στο MotoGP δούλεψα με μερικούς θρύλους κι εξελίχθηκα σε πολλούς τομείς. Η εμπειρία μου από το MotoGP θα μου φανεί χρήσιμη».

 

«Στόχος μου για το ’18 είναι να βελτιώσω τη μοτοσυκλέτα. Δεν είμαστε εργοστασιακή ομάδα, αλλά θα δουλέψω σκληρά. Θέλω να παλεύω για τον Τίτλο και να δυσκολέψω το έργο των Rea και Davies».

 

Τέλος, μιλώντας πιο προσωπικά, μας αποκαλύπτει:

 

«Οι γονείς μου ήταν ενεργό κομμάτι των Αγώνων και μου έδωσαν το όνομα Loris από τον Capirossi! Γι’ αυτό και από μικρή ηλικία τον θαυμάζω. Είναι καταπληκτικός κι έχει καταφέρει να μεταδώσει το πάθος του σε πολλούς οπαδούς».

Επόμενο άρθρο »

Dakar Ημέρα 5

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Dakar 2018

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα