• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Guidotti: Τον Bagnaia;
Τον είχαμε ξεχωρίσει εδώ και χρόνια!
Νέα 24/01/2018 - 11:05

Η φετινή μεταγραφική περίοδος υπόσχεται ότι θα είναι περισσότερο «καυτή» από κάθε άλλη χρονιά, όπως άλλωστε και οι μάχες των οδηγών μέσα στις πίστες.

 

Εδώ και μέρες έχουμε αναφερθεί στο ενδιαφέρον της Pramac για τον Peco Bagnaia, τον Ιταλό αναβάτη της SKY VR46 στην Moto2.

 

Τώρα έρχεται ο Francesco Guidotti - Team Manager της Pramac Racing - να επιβεβαιώσει τις φήμες ότι ήδη από τώρα η ομάδα κοιτάζει προς το 2019.

 

«Έχουμε στο μάτι εδώ και μερικά χρόνια τον Bagnaia... τον θυμάμαι στο Ισπανικό Πρωτάθλημα. Ένας νεαρός στο εξωτερικό που ήταν γρήγορος και τραβούσε τα βλέμματα».

 

«Στην Moto3 έδειξε ότι είναι πολύ γρήγορος, ακόμα κι όταν δεν είχε την καλύτερη μοτοσυκλέτα. Πέρυσι ήταν ο καλύτερος νεοφερμένος στην Moto2».

 

«Και φυσικά είναι Ιταλός κι εμείς είμαστε Ιταλική ομάδα με Ιταλική μοτοσυκλέτα, οπότε είναι λογικό να κοιτάμε για Ιταλούς».

 

Πέρα από τον Bagnaia, στο στόχαστρο της Pramac είναι και ο Joan Mir όπως αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες ο Paolo Ciabatti της Pramac.

 

«Δείχνει εξαιρετικός αναβάτης και δεν βλέπω το λόγο να μην είναι γρήγορος και στην Moto2».

 

Ένα άλλο όνομα που ακούγεται είναι και αυτό του «...Oliveira. Ήδη κάναμε μια πρώτη κρούση και είχαμε μια πρώτη επαφή», αποκαλύπτει ο Guidotti.

 

«Δεν θα πω ότι δε ενδιαφερόμαστε, αν και υπάρχει η ΚΤΜ που τα πήγε πολύ καλά πέρυσι στη μεγάλη κατηγορία. Όμως το πιο δύσκολο πράγμα είναι να βρεις αυτά τα τελευταία δέκατα. Ίσως λοιπόν έχουμε την ευκαιρία».

 

Θα μπορούσαμε δηλαδή να δούμε μια Pramac με δυο νεοφερμένους στο δυναμικό της;

 

«Θα ήταν αρκετά μεγάλο ρίσκο. Θα προτιμούσα έναν νεοφερμένο κι έναν έμπειρο. Είναι πιο εύκολο και γι’ αυτούς που ανεβαίνουν στη MotoGP να έχουν έναν πιο έμπειρο ομόσταυλο».

 

Τι γίνεται με τον Danilo Petrucci; Φοβάται ο Guidotti ότι μπορεί να τον χάσει στο τέλος της φετινής σεζόν;

 

«Θα ήθελα να τον χάσω, αλλά με την καλή έννοια! Αν πάει στην εργοστασιακή Ducati θα είμαστε χαρούμενοι, μιας και θα έχουμε παίξει κι εμείς ρόλο στην εξέλιξή του».

 

Πολλοί αναφερόμαστε στην Pramac ως Pramac Ducati και όχι ως Pramac Racing, υπονοώντας ότι αποτελεί την Junior ομάδα του εργοστασίου.

 

Κι όμως, όλα αυτά τα χρόνια ο μόνος οδηγός που πήγε στην εργοστασιακή Ducati από την Pramac, ήταν ο Andrea Iannone.

 

«Η σχέση μας με την Ducati ξεπερνά αυτά τα όρια. Είναι και μια τεχνική σχέση. Τα χρόνια που δεν συνεισφέραμε σε οδηγούς, το κάναμε στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας».

Επόμενο άρθρο »

Video: Ο Rossi πέρυσι στην Sepang

« Προηγούμενο άρθρο

Η Απονομή του ΠΠΤ2017

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα