• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Αναλύοντας τους χρόνους
Ποιός έκανε τη διαφορά;
Νέα 01/02/2018 - 14:43

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και βάσει των αρχικών συμπερασμάτων από τις δοκιμές της Sepang, η νέα σεζόν που ανοίγεται μπροστά μας θα είναι συναρπαστική.

 

Από την άλλη, ακόμα και αυτή η λέξη έχει χάσει ποια τη σημασία της, μιας και τη χρησιμοποιούμε για κάθε μια σεζόν τα τελευταία χρόνια.

 

Όπως και να ‘χει, το αγαπημένο μας MotoGP διανύει αναμφίβολα τη χρυσή του εποχή, μια εποχή που δείχνει ικανή να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Στην Sepang - πάντα με την επιφύλαξη ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς - είδαμε τα επίπεδα του ανταγωνισμού να εκτοξεύονται στα ύψη!

 

Η Yamaha δείχνει να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα των δυο προηγούμενων ετών, αν και κάποιες ακόμα «σκιές» μένουν να διαλυθούν στα επόμενα τεστ.

 

Η Ducati είναι ακόμα καλύτερη - όπως μας λένε οι οδηγοί της - από την περσινή χρονιά, όταν για πολλούς αυτή ήταν και η πιο ισορροπημένη μοτοσυκλέτα του Πρωταθλήματος.

 

Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να βγάλει εκτός εξίσωσης την Honda, ειδικά με οδηγό της τον Marc Marquez.

 

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, είδαμε κι έναν αλλαγμένο Jorge Lorenzo, δυνατό μετά από ένα χρόνο εμπειρίας πάνω στην κόκκινη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο χρόνος του, το 1:58.830, είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει κανείς στην πίστα της Μαλαισίας και ο ίδιος δείχνει πολύ ευχαριστημένος από την GP18.

 

Αν και πάλι επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να περιμένουμε να τον (τους) δούμε και σε άλλες πίστες, εν τούτοις είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του ότι η GP18 είναι έργο τέχνης!

 

Ποιός ήταν όμως αυτός που κρατάει το πάνω χέρι, έστω και μετά από μόλις τρεις ημέρες δράσης για τη νέα χρονιά;

 

Κοιτάζοντας τους αριθμούς, ο Marc Marquez είναι αυτός που ξεχωρίζει δίχως καμμία αμφιβολία.

 

Στην προσομοίωση Αγώνα που έκανε ο Ισπανός, 15 γύρων, ήταν εντυπωσιακά σταθερός στο μεσαίο 2:00. Κανείς άλλος δεν κατάφερε να τον φτάσει σε ρυθμό.

 

Όμως εντυπωσιακός - και λίγο πιο αργός από τον ομόσταυλό του - ήταν και ο Dani Pedrosa, με ρυθμό στο 2:00.7 (αντί του 2:00.5 του Marc) στην προσομοίωση των 15 γύρων που έκανε.

 

Από κοντά και ο Andrea Dovizioso, ο οποίος αρκέστηκε στους 11 γύρους με ρυθμό περίπου ίδιο με αυτόν του Pedrosa.

 

Πολύ δυνατή ήταν και η παρουσία του Jack Miller! Ο Αυστραλός έχει «δέσει» πολύ γρήγορα με τη νέα του μοτοσυκλέτα και στην Sepang το απέδειξε για μια ακόμη φορά.

 

Ο Miller δείχνει εξαιρετική αυτοπεποίθηση πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα, έχοντας μια πολύ καλή προσομοίωση Αγώνα 15 γύρων.

 

Ωστόσο έχει ακόμα να μάθει - όπως φαίνεται - πως να χειρίζεται το γκάζι της GP17 ώστε να μην φθείρει πολύ τα λάστιχά του, με δεδομένο ότι οι χρόνοι του στο τέλος ανέβηκαν στο 2:01 από 2:00.

 

Ακόμα και ο Jorge Lorenzo έδειξε πολύ καλά στοιχεία, έστω κι αν δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη δική του προσομοίωση εξαιτίας ενός προβλήματος με τη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο Ισπανός της Ducati έκανε οχτώ γύρους πριν εγκαταλείψει την προσπάθεια και ήταν στο 2:00.9, αρκετά κοντά στο ρυθμό των πρώτων.

 

Στα ίδια περίπου επίπεδα ήταν και ο ρυθμός του Cal Crutchlow. Από την άλλη, οι Rossi και Vinales δεν επιχείρησαν να κάνουν προσομοίωση.

 

Να επισημάνουμε και πάλι ότι τα παραπάνω συμπεράσματα βασίζονται στις προσομοιώσεις της τελευταίας ημέρας στην Sepang.

 

Τώρα, περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε πως θα παρουσιαστούν τα εργοστάσια και οι οδηγοί στο επόμενο τεστ, στην Buriram της Ταϊλάνδης.

Επόμενο άρθρο »

Το Silverstone με νέα άσφαλτο

« Προηγούμενο άρθρο

Petrux: Το 2018

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα