• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Test: Ξεκίνησαν οι δοκιμές
Πρώτη ημέρα στην Losail
Νέα 01/03/2018 - 12:08

Οι τελευταίες δοκιμές πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν ξεκίνησαν εδώ και μερικά λεπτά στην πίστα Losail του Qatar.

 

Οι ομάδες και οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας βρίσκονται εκεί για να κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες πριν τον πρώτο Αγώνα στις 18 Μαρτίου.

 

Τα έξι εργοστάσια και οι δορυφορικές ομάδες έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους για τις τρεις τελευταίες αυτές ημέρες.

 

Οι δοκιμές θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, όταν οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία - την τελευταία μια ώρα του τεστ - να οδηγήσουν σε τεχνητά βρεγμένη πίστα.

 

Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει αγώνας σε βρεγμένο υπό το φως των προβολέων που θα δημιουργούν αντανακλάσεις.

 

Θυμίζουμε ότι πέρυσι ο Loris Capirossi είχε οδηγήσει μοτοσυκλέτα MotoGP στο βρεγμένο και είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει Αγώνας σε αυτές τις συνθήκες.

 

Ωστόσο αυτό που θα γίνει φέτος, είναι να έχουμε και τους 24 οδηγούς μαζί και κοντά  ο ένας στον άλλον στην πίστα, ώστε να δουν αν οι αντανακλάσεις ή το σπρέι νερού από τις άλλες μοτοσυκλέτες, θα δημιουργήσουν προβλήματα.

 

Από φέτος έχουμε μικρές αλλαγές στο Γύρο του Qatar, ο οποίος για πρώτη φορά θα είναι τριήμερος (αντί για 4 ημέρες) ενώ και το πρόγραμμα θα ξεκινά νωρίτερα.

 

Γι’ αυτό και για πρώτη φορά οι δοκιμές στην πίστα ξεκινούν τόσο νωρίς. Πάντως με τον δυνατό ήλιο αυτή την ώρα, δεν θα είναι έκπληξη αν οι πρώτες ώρες είναι «νεκρές».

 

Μείνετε συντονισμένοι στο motograndprix.gr για τακτική ενημέρωση με τους χρόνους των καλύτερων οδηγών του κόσμου στην πίστα του Qatar.

Επόμενο άρθρο »

Vid: Ο Cal στο Qatar

« Προηγούμενο άρθρο

Ψάχνει την επιβεβαίωση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα