• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Έφυγε" ο πατέρας της Aprilia
Απεβίωσε στα 73 του ο Ivano Beggio
Νέα Αγοράς 13/03/2018 - 19:58

Πέθανε χτες το βράδυ, σε ηλικία 73 ετών, ο ιδρυτής της Aprilia Ivano Beggio.

 

Ο Beggio γεννήθηκε το 1944 και το πάθος του για τους δυο τροχούς ξεκίνησε από το ιδιόκτητο εργοστάσιο ποδηλάτων του πατέρα του.

 

Το 1975 ίδρυσε τη δική του εταιρεία, την Aprilia, κατασκευάζοντας τις δικές του αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, με εκπληκτικά αποτελέσματα από το ξεκίνημα κιόλας!

 

Το 1977 πήρε τον Τίτλο στο Ιταλικό Πρωτάθλημα motocross στα 125cc και 250cc, ενώ τρία χρόνια αργότερα άρχισε την παραγωγή μικρών κινητήρων (50-125cc).

 

Στη συνέχεια άρχισε την παραγωγή επιτυχημένων και τεχνολογικά προηγμένων μοντέλων, όπως το Scarabeo, ενώ αργότερα μπήκε και στο χώρο των μεγάλου κυβισμού κινητήρων.

 

Πολλές είναι οι επιτυχίες της Aprilia και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, όπου έκανε το ντεμπούτο της το 1985 στα 250cc.

 

Ονόματα θρύλοι του χώρου, όπως ο Biaggi, ο Simoncelli, ο Rossi και ο Stoner οδήγησαν τις μοτοσυκλέτες του κατασκευαστή κατακτώντας Τίτλους και νίκες.

 

Μάλιστα με το άκουσμα της είδησης της απώλειας του Beggio, ο Max Biaggi δήλωσε: «Έβαλε το πάθος στην υπηρεσία των ικανοτήτων του... ήταν σαν αγωνιστικός μου πατέρας».

 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η εταιρεία του Ivano Beggio έφτασε στο σημείο να είναι πλέον ο πιο επιτυχημένος Ευρωπαϊκός κατασκευαστής στα GP, έχοντας κατακτήσει 294 νίκες από το 1987 μέχρι σήμερα.

 

Σε όλο αυτό το διάστημα έχει κατακτήσει 54 Παγκόσμιους Τίτλους:38 στο MotoGP, 7 στα SBK, και 9 σε άλλα Πρωταθλήματα.

 

Ο Ivano Beggio, όπως πολύ εύστοχα είπε ο Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος της Aprilia, Romano Albesiano:

 

«Ξεκίνησε από το μηδέν κι έκανε την Aprilia έναν κατασκευαστή παγκόσμιας κλάσης».

 

Ας αναπαυθεί εν ειρήνη...

Επόμενο άρθρο »

Εκδρομή «γευσιγνωσίας» στην Αργολίδα

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati Scrambler 1100 Special

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα