• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar MotoGP: ΕΔ1
4 κατασκευαστές μπροστά, δυνατοί Dovi/Rossi
Νέα 16/03/2018 - 15:24

Με θερμοκρασίες περίπου στους 30 βαθμούς σε αέρα και άσφαλτο ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι ΕΔ1 της μεγάλης κατηγορίας, με τον Andrea Dovizioso να παίρνει την 1η θέση.

 

Είχαμε τέσσερεις διαφορετικούς κατασκευαστές στις πρώτες θέσεις, με τον Dovi να παίρνει την πρώτη θέση με διαφορά μόλις 61χιλ από τον Valentino Rossi.

 

Φρέσκος από την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Vale μπήκε δυνατά στην πίστα κι έδειξε το ίδιο καλά στοιχεία που είχε δείξει και την τελευταία ημέρα των δοκιμών που έγιναν στο Qatar πριν 2 περίπου εβδομάδες.

 

Οι δυο Ιταλοί ήταν ταχύτατοι και με χρόνους στο 1:55, ενώ πάνω από τρία δέκατα πίσω τους ήταν ο Marc Marquez και η Honda του.

 

Ο Ισπανός - που σε αντίθεση με πέρυσι έχει βλέψεις βάθρου για φέτος στο Qatar - βελτιώθηκε τα τελευταία λεπτά και κράτησε πίσω του τον Andrea Iannone.

 

Ιταλικοί κυριαρχία με τρεις Ιταλούς στην πρώτη τετράδα και τον Iannone να δείχνει ότι η νέα GSX-RR είναι ανταγωνιστική στο Qatar.

 

Δεν ήταν μόνο ο χρόνος του στον ένα γύρο (αν και έχανε αρκετά σε τελική) αλλά και το γεγονός ότι εξακολουθεί στο τρίτο κομμάτι της πίστας να κυριαρχεί η Suzuki.

 

Γράφοντας για τελικές, να σημειώσουμε ότι και πάλι μια Ducati ήταν στην πρώτη θέση (Petrux με 350.8χμ/ώρα) αλλά όπως φάνηκε και στο τεστ, η Honda πλησιάζει επικίνδυνα!

 

Ο Cal Crutchlow - στην έβδομη θέση στις ΕΔ1 - κατάφερε να κάνει 349.1χλμ/ώρα και να είναι ελάχιστα πίσω από τον Petrux!

 

Θετικό ξεκίνημα για τον Jorge Lorenzo που έμεινε με τον 5ο χρόνο σε μια πίστα που έχει όλα τα ρεκόρ αλλά και τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον (σε όλες τις κατηγορίες).

 

Στην έκτη θέση περιορίστηκε ο Johann Zarco, που ήταν ο πιο γρήγορος απ’ όλους στο πρόσφατο τεστ στο Qatar, ενώ ο Rins - επίσης εντυπωσίασε στις δοκιμές - ήταν 8ος και 8χιλ πίσω από τον Crutchlow.

 

Τη δεκάδα έκλεισαν ο Danilo Petrucci αλλά και ο Tito Rabat που τα πήγε εξαιρετικά και ήταν μπροστά τόσο από τον Vinales όσο και από τον Dani Pedrosa!

 

Από τους νεοφερμένους, την έκπληξη έκανε ο νεοφερμένος Hafizh Syahrin που ήταν 15ος και 1.1’’ από την κορυφή και μπροστά από τον Miller αλλά και τρεις εργοστασιακούς!

 

Μάλιστα ο Syahrin ήταν πολύ μπροστά από τους άλλους νεοφερμένους, σχεδόν εφτά δέκατα από τους Nakagami και Luthi και οχτώ από τον Morbidelli.

Επόμενο άρθρο »

Qatar Moto3: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Moto2: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα