• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar MotoGP: Κατατακτήριες
Καταιγιστικός ο Zarco, πήρε μια φοβερή pole!
Νέα 17/03/2018 - 19:34

Μια πτώση που είχε ο Johann Zarco στις ΕΔ4 δεν τρόμαξε τον καταπληκτικό Γάλλο, ο οποίος επέστρεψε στην πίστα για τις κατατακτήριες και έσπασε τα χρονόμετρα!

 

Ο Zarco κατάφερε να καταρρίψει τον απόλυτο χρόνο πίστας (που κρατούσε από το 2008 ο Lorenzo) και να πάρει μια φανταστική pole position στο Qatar.

 

Με τον τελευταίο του γύρο κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:53.680 και να είναι δυο ολόκληρα δέκατα πιο γρήγορος από τον δεύτερο, στην πίστα που ήταν 1ος και στις δοκιμές πριν δυο εβδομάδες.

 

Πραγματικά συγκλονιστική και πάλι η παρουσία του Zarco, που για πολλοστή φορά αφήνει τους εργοστασιακούς της Yamaha να βλέπουν την πλάτη του!

 

Όπως είπε και ο Marc Marquez στο parc ferme, ο Zarco ήταν όντως ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό.

 

Από τη στιγμή που κατανόησε τα επίπεδα πρόσφυσης, ο Zarco δεν είχε αντίπαλο και πήρε την τρίτη του pole position στη μεγάλη κατηγορία.

 

Όμως, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, ο ρυθμός Αγώνα που έχει δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός και αυτό είχε φανεί και στο πρόσφατο τεστ της μεγάλης κατηγορίας στην Losail.

 

Πάρα πολύ χαρούμενος ήταν και ο Marc Marquez μετά το τέλος των κατατακτηρίων, καθώς κατάφερε να πετύχει τον νούμερο ένα στόχο του.

 

Σε μια πίστα που δυσκολεύει τις Honda, αυτός δεν ήταν η pole position αλλά μια θέση στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, ώστε να μείνει κοντά στο μπροστινό γκρουπ, και το κατάφερε.

 

Μαζί τους στην πρώτη σειρά και ο Danilo Petrucci που είχε δείξει στο χειμερινό τεστ στην πίστα τη δύναμή του, κάνοντας μια εξαιρετική προσομοίωση Αγώνα 22 γύρων.

 

Σήμερα ήταν δυνατός και στον ένα γύρο και έκανε χρόνο μόλις 5χιλ πιο αργό από τον αντίστοιχο του Marc Marquez.

 

Πίσω από τις Yamaha, Honda και Ducati, στην αρχή της δεύτερης σειράς εκκίνησης βρίσκεται ο Cal Crutchlow, κρατώντας για 2χιλ πίσω του τον Andrea Dovizioso.

 

Ο Ιταλός θέλει μια καλή εκκίνηση από τη δεύτερη σειρά αύριο, με τον εξαιρετικό Alex Rins να ξεκινά δίπλα του, στην 6η θέση.

 

Ο Rins κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο τον ομόσταυλό του στην Suzuki, τον Andrea Iannone που έμεινε στην 11η θέση, αλλά και τους Pedrosa-Rossi-Lorenzo.

 

Όλοι τους ήταν πολύ κοντά σε χρόνους, με τον Dani να ανοίγει την τέταρτη σειρά και τον Rossi - που ήθελε κάτι καλύτερο από την 8η θέση - να ακολουθεί, μπροστά από τον Lorenzo.

 

Στην πίστα που είχε τον απόλυτο χρόνο και κρατά ακόμα (τουλάχιστον μέχρι αύριο) το ρεκόρ πίστας, ο Lorenzo δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 9η θέση.

 

Στις τελευταίες θέσεις ήταν οι δυο οδηγοί που πέρασαν με επιτυχία από τις ΚΑΤ1.

 

Εκεί, ο Jack Miller κέρδισε τον Maverick Vinales τον οποίο ξανακέρδισε και στο δεύτερο σκέλος, για να πάρει ο Αυστραλός την  10η θέση και ο Vinales να είναι μόλις τελευταίος.

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Δεν μπορώ να κερδίσω!

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Moto2: Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα