• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Thailand: Αγώνας 1
Επέστρεψε στις νίκες ο Rea!
Νέα 24/03/2018 - 13:25

Την πρώτη του νίκη για το 2018 πήρε ο Jonathan Rea στον πρώτο Αγώνα της Ταϋλάνδης, καταφέρνοντας να μειώσει κατά πολύ τη διαφορά του από τον Melandri.

 

Ο τελευταίος είχε καταφέρει να κάνει το διπλό με την Panigale του στην Αυστραλία, αλλά ο Rea επανήλθε δριμύτερος ένα μήνα περίπου μετά.

 

Μόνο στους πρώτους γύρους ο Tom Sykes μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στον ομόσταυλό του, καθώς στη συνέχεια ο Rea άρχισε να απομακρύνεται μπροστά.

 

Την ίδια ώρα που η Kawasaki του Rea αποχτούσε διαφορά ασφαλείας, η δεύτερη - του Tom Sykes - άρχισε να μένει πίσω.

 

Ο Rea δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει τη διαφορά του και να επιστρέψει στις νίκες σε μια πίστα που έχει κερδίσει τους 6 από τους 7 Αγώνες που έχουν γίνει.

 

Επιπλέον, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον Marco Melandri - που κρατά την πρωτοπορία στη βαθμολογία - στους μόλις δυο βαθμούς.

 

Ο Fores εντυπωσίασε και ήταν στους πρωταγωνιστές, ανεβάζοντας σε θέση βάθρου την ιδιωτική του Ducati, μένοντας εκτός από τις μάχες που γινόντουσαν πίσω του.

 

Με τον Fores στη δεύτερη θέση, δυο ήταν οι οδηγοί που πάλεψαν σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα για το τελευταίο σκαλί του βάθρου.

 

Δυο γύρους πριν το τέλος, με μια ωραία κίνηση στην 3, ο Chaz Davies έβαλε την εργοστασιακή του Ducati μπροστά από τον μαχητικότατο Leon Camier (Honda).

 

Κράτησε το προβάδισμά του μέχρι το τέλος και ήταν αυτός που πήρε τους 13β, προς απογοήτευση του συμπατριώτη του.

 

Πάντως αυτό το αποτέλεσμα, η τέταρτη θέση του Camier, είναι το καλύτερο της νέας Fireblade, αποδεικνύονται ότι οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν πολύ καλή επιλογή στο πρόσωπο του Camier.

 

Ωραίες μάχες έγιναν και πιο πίσω, με τον Alex Lowes (Yamaha) να κερδίζει στο τέλος τον Sykes στη μεταξύ τους μάχη για την πέμπτη θέση.

 

Το ίδιο έκανε και ο ομόσταυλός του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, ο Van der Mark που κέρδισε στο τέλος τον Marco Melandri, αφήνοντάς τον 8ο.

 

Ο Eugene Laverty κατάφερε κι αυτός να κρατήσει πίσω του την MV Agusta του Jordi Torres, δίνοντας στην Aprilia μια 9η θέση.

 

Αρκετά πιο πίσω ήταν ο Loris Baz που πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 11η θέση, με τον τραυματία από το Phillip Island Lorenzo Savadori (είχε σπάσει την κλείδα του) να τερματίζει 12ος πάνω στην Aprilia του.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Thailand: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Thailand: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα