• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Να πάει ο Zarco στην Honda;
Ποιά είναι τα υπέρ και τα κατά;
Νέα 29/03/2018 - 14:42

Αυτή τη στιγμή ο Johann Zarco είναι - αν όχι ο πιο περιζήτητος - σίγουρα ένας από τους πιο περιζήτητους αναβάτες στο MotoGP.

 

Για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αρκεί κανείς να δει πόσα εργοστάσια είναι διατεθειμένα να συζητήσουν την περίπτωσή του.

 

Κατ’ αρχήν η ίδια η Yamaha άφησε να διαρρεύσει στο Qatar ότι σκέφτεται σοβαρά να δώσει εργοστασιακή M1 στον Zarco με τη νέα δορυφορική της ομάδα από το ’19.

 

Από την άλλη υπάρχει και η περίπτωση της ΚΤΜ, με τον Pit Beirer να έχει παραδεχτεί ότι θα ήθελαν τον Γάλλο στην ομάδα τους.

 

Η Suzuki κι αυτή εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Johann Zarco, ενώ παρά το ότι η Ducati το αρνείται, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια τέτοια αιφνίδια εξέλιξη.

 

Τέλος, στο Qatar έγινε γνωστό και το ενδιαφέρον της Honda να έχει δίπλα στον Marc Marquez τον (28χρονο σε περίπου τρεις μήνες) Zarco.

 

Αυτή η τελευταία περίπτωση ακούγεται και η καλύτερη για τον Γάλλο, ο οποίος ξέρει ότι δεν αρκεί μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, αλλά χρειάζεται και 100% εργοστασιακή υποστήριξη για να πετύχει τους στόχους του.

 

Υπάρχει, λοιπόν, περίπτωση να δούμε τον Zarco στην Repsol Honda από το 2019; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που αξίζει να δούμε.

 

Στα υπέρ μιας τέτοιας κίνησης είναι κατ’ αρχήν η τεράστια υποστήριξη που μπορεί κανείς ν’ απολαύσει από ένα εργοστάσιο όπως η Honda.

 

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όπως φαίνεται η RC213V έχει κάνει σημαντική πρόοδο και θεωρείται ακόμα πιο φιλική προς τον οδηγό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

 

Τα χρήματα φυσικά θα είναι καλά στην Honda, με μόνο την ΚΤΜ να μπορεί να κάνει καλύτερη πρόταση στον Γάλλο, αλλά χωρίς το πλεονέκτημα μιας ανταγωνιστικής μοτοσυκλέτας (για την ώρα).

 

Υπάρχουν όμως και τα μειονεκτήματα. Ενθυμούμενοι παλιότερες δηλώσεις ακόμα και του ήπιων τόνων Dani Pedrosa, συνειδητοποιεί κανείς πόσο προσωποκεντρική στον Marquez είναι η ομάδα.

 

Τα πάντα, όσον αφορά στην εξέλιξη, κινούνται γύρω από τον 25χρονο Παγκόσμιο Πρωταθλητή και όχι άδικα, μιας και έχει φέρει 4 Τίτλους τα τελευταία 5 χρόνια στο εργοστάσιο.

 

Αυτό ακριβώς είναι που οδηγεί και στο άλλο μεγάλο μειονέκτημα για τον Zarco.

 

Ένας από τους λόγους που τον ξεχώρισε από την Moto2 και τον ήθελε στην Tech3 o Herve Poncharal, ήταν το ομαλό του στυλ που μοιάζει με αυτό του Jorge Lorenzo.

 

Με αυτό ακριβώς το στυλ ο Zarco είχε καταφέρει ουκ ολίγες φορές να ξεπεράσει τους εργοστασιακούς της Movistar Yamaha την περασμένη σεζόν.

 

Η Honda όμως είναι μια τελείως διαφορετική μοτοσυκλέτα και απαιτεί εντελώς διαφορετικό τρόπο οδήγησης και ο Γάλλος θα χρειαστεί να προσαρμοστεί και ν’ αλλάξει πολλά πράγματα.

 

Και η εμπειρία του Jorge Lorenzo απ’ όταν άλλαξε μοτοσυκλέτα και πήγε στην Ducati, σίγουρα θ’ αποτελεί τροφή για σκέψη για τον Johann Zarco.

 

Εσείς τι πιστεύετε; Να κάνει την κίνηση ο Zarco και να πάει στην Honda ή όχι;

 

Μπορείτε να ψηφίσετε στη σχετική μας δημοσκόπηση που βρίσκεται κάτω αριστερά στην κεντρική σελίδα του motograndprix.gr.

Επόμενο άρθρο »

Στην COSMOTE TV και το ΠΠΤ2018

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati: Ανησυχεί ο Dovi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα