• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Puig: Ο Marc δεν είναι εκτός ελέγχου!
Λυπούμαστε, αλλά ήταν αγωνιστικό συμβάν
Νέα 10/04/2018 - 10:14

Στο δεύτερό του Grand Prix ως Team Manager της Honda, ο Alberto Puig μόνο σε εύκολη θέση δεν είναι. Ο Ισπανός δίνει τη δική του οπτική

 

«Όλα ξεκίνησαν από την εκκίνηση. Κανονικά δεν σβήνει ο κινητήρας, αλλά συνέβη κι από τότε όλα περιπλέχθηκαν. Ο οδηγός έκανε το καλύτερο που έκρινε. Νόμιζε ότι οι κριτές του είπαν να επιστρέψει στη θέση του».

 

Ένα από τα πολλά λάθη που έγιναν και τα οποία προκλήθηκαν λόγω του καιρού στην Termas de Rio Hondo. Οι κριτές δεν ενήργησαν άμεσα να επισημάνουν στον Marquez ότι έπρεπε να πάει στα pits.

 

«Οι κανονισμοί επιδέχονται ποικίλλων ερμηνειών. Το σημαντικό είναι ότι ο Marc ρώτησε και έπραξε με βάση ό,τι πίστεψε ότι του είπαν οι κριτές να κάνει».

 

Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Το περιστατικό όμως αυτό, οδήγησε σε τιμωρία τον Marquez που έπρεπε να περάσει από τη γραμμή των pits και να επιστρέψει στον Αγώνα (ποινή ride through).

 

Εκεί έχασε τον Αγώνα ο Ισπανός, ο οποίος στη συνέχεια ήταν με διαφορά ο πιο γρήγορος αναβάτης μέσα στην πίστα. Δεν έλειψαν όμως οι επαφές που είχε, με πρώτη τον Aleix και αυτή που κέντρισε το ενδιαφέρον όλων, με τον Rossi.

 

«Ναι, στον Aleix είναι αλήθεια ότι έφτασε με πολλά χιλιόμετρα. Όσο για τον Rossi, ακόμα και στις φωτογραφίες φαίνεται το νερό που υπάρχει σ’ εκείνο το σημείο».

 

«Είχε χώρο, πήγε να περάσει, του κόλλησε ο μπροστινός τροχός, άφησε τα φρένα - δεν ήταν στο όριο - αλλά δυστυχώς ακούμπησε τον Rossi. Λυπούμαστε πάρα πολύ, αλλά ήταν αγωνιστικό συμβάν».

 

«Ο Valentino είναι πολύ έμπειρος και ξέρει ότι κάποια πράγματα συμβαίνουν στον Αγώνα και ειδικά όταν έχεις τόσο δύσκολες συνθήκες. Λυπούμαστε, αλλά δεν θεωρούμε ότι ο αναβάτης μας ήταν εκτός ελέγχου. Ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν σε μια πολύ γλιστερή πίστα».

 

Ο Puig ήταν μαζί με τον Marquez, όταν ο 25χρονος πήγε να ζητήσει συγγνώμη από τον Rossi, ο οποίος δεν ήταν στο γκαράζ προφανώς επειδή δεν ήθελε να τη δεχτεί εκείνη τη στιγμή.

 

«Ήμουν κι εγώ οδηγός και ξέρω πόσο εκνευρισμένοι ήταν στην Yamaha, αλλά αυτά συμβαίνουν. Όταν γύρισε ο Marc, το πρώτο που μας είπε ήταν ότι ήθελε να πάει να ζητήσει συγγνώμη και να εξηγήσει τι έγινε».

 

«Πήγαμε και μας ζήτησαν να φύγουμε. Καταλαβαίνω την αντίδρασή τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Ελπίζω να δεχτούν τη συγγνώμη για κάτι που έγινε όχι από λάθος οδηγού, αλλά βέβαια αυτό στοίχισε την πτώση στον Valentino».

 

Τι θα έδινε ως συμβουλή στον Marquez; «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται συμβουλές. Δεν βλέπω πως θα γίνει σε κάποιον που έχει 6 Τίτλους. Η μόνη συμβουλή είναι να κερδίζει Αγώνες».

Επόμενο άρθρο »

Pernat: Αποκλεισμός για έναν Αγώνα!

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix: Να τιμωρηθεί ο Marquez;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα