• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οδηγούμε PIRELLI DIABLO ROSSO CORSA II
Παγκόσμια παρουσίαση στην πίστα Kyalami, Ν. Αφρική
Τεστ-Μοντέλα 14/04/2018 - 01:59

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Γιάννης Διατσίδης

 

Ολοκληρώθηκε ένα μοναδικό 3ημερο στη Ν. Αφρική με την τελευταία ημέρα να επιφυλάσσει το καλύτερο: την οδήγηση στην φοβερή πίστα του Kyalami. Το Rosso Corsa ανανεώνεται μετά από οκτώ χρόνια, αφού η εξέλιξη στις μοτοσυκλέτες αυτά τα χρόνια είναι αλματώδης. Επιπλέον με αυτό το ελαστικό η Pirelli μπαίνει για πρώτη φορά στον κόσμο των «πολύγομων» ελαστικών, με το μπροστινό να χρησιμοποιεί δύο γόμες και το πίσω τρεις. Έτσι στα πλάγια, εκεί που στο μέσο της στροφής επιτυγχάνεται η μέγιστη κλίση, η σούπερ μαλακή γόμα φροντίζει να έχεις το μέγιστο κράτημα για ένα ελαστικό που δεν είναι αγωνιστικό. Μετά από μερικούς γύρους στην πίστα, μπορείς να δεις εύκολα τη διαφορά που έχει αυτή η πλαϊνή ζώνη, στο πως έχει «δουλέψει» το λάστιχο. 

Η Pirelli τοποθετεί το νέο Diablo Rosso Corsa II, ανάμεσα στoαγωνιστικό Supercorsa και στο ελαστικό δρόμου Rosso III, δηλαδή μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει για track days και για οδήγηση στο δρόμο. 

Μία ημέρα στο Kyalami με τέσσερα 20λεπτα και μερικές σούπερ μοτοσυκλέτες, ήταν αρκετό για να το διαπιστώσουμε. Οδηγήσαμε Ducati Panigale V4, Aprilia Tuono 1100, Suzuki GSX1000, Honda CBR1000RR. 

Σούπερ αίσθηση, ασφάλεια, παιχνίδι και μικρή φθορά, είναι τα αποτελέσματα που έκαναν τους πάντες στο τέλος της ημέρας να φύγουν για τις πατρίδες τους με ένα μεγάλο χαμόγελο.

Ακόμη και οι χρόνοι που πετύχαμε για πρώτη επαφή με την πίστα ήταν ικανοποιητικοί (χρόνος γύρου στα δύο λεπτά (2.00.0)) για μη αγωνιστικά ελαστικά και βέβαια με το δεδομένο ότι δεν πρόκειται για προπόνηση αλλά για παρουσίαση με μοτοσυκλέτες ρυθμισμένες «μαλακές» ώστε να είναι φιλικές σε όλους τους δημοσιογράφους.  

Περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό MOTOGP WORLD #89.

Επόμενο άρθρο »

VIDEO PIRELLI DIABLO ROSSO CORSA II

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Οδηγούμε την Ducati Panigale V4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα