• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Assen: Αγώνας 1
12η νίκη για τον Rea στην Ολλανδία
Νέα 21/04/2018 - 15:47

Το ρεκόρ του Carl Fogarty για τις περισσότερες νίκες στην πίστα του Assen ισοφάρισε σήμερα ο Jonathan Rea, κατακτώντας με ωραίο τρόπο τη νίκη.

 

Ο Rea ξεκίνησε δυνατά και ήταν επικεφαλής, όταν στο τέλος του 8ου γύρου ο Van der Mark έβαλε την Yamaha του μπροστά.

 

Ο Ολλανδός όμως θα κρατούσε το προβάδισμα μόνο για δυο γύρους. Ο Rea αφού τον «διάβασε» του έκανε ακριβώς το ίδιο πέρασμα στο τελευταίο εσάκι.

 

Ο Ιρλανδός έμεινε μπροστά αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον Van der Mark αλλά και τον Chaz Davies που ήταν εκεί.

 

Λίγο πιο μετά, στη μάχη για το βάθρο μπήκε και ο Tom Sykes.

 

Ο Rea όμως ήταν δυνατός στους τρεις τελευταίους γύρους, έκανε μια μικρή διαφορά και την κράτησε για την 8η συνεχόμενη νίκη του στο Assen.

 

Πλέον ο άσος της Kawasaki έχει 12 συνολικά νίκες στην πίστα, όσες και ο Fogarty και αύριο θα έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει.

 

Ο Van der Mark έδωσε μάχες με τον Davies και τελικά κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση, ισοφαρίζοντας το δικό του (και της ομάδας) καλύτερο αποτέλεσμα φέτος.

 

Με τον Davies να παίρνει την τελευταία θέση που οδηγούσε στο βάθρο, ο Tom Sykes έμεινε για έναν ακόμη Αγώνα, έκτο συνεχόμενο, εκτός βάθρου.

 

Αρκετά πιο πίσω, στην 5η θέση, ο Xavi Fores με την Ducati του, ενώ ο Marco Melandri έχασε επαφή με τους μπροστά κι έμεινε 6ος.

 

Το καλύτερό του αποτέλεσμα αφότου γύρισε στα SBK-Motul πήρε ο Loris Baz, που έβαλε την BMW του στην 7η θέση.

 

Το ίδιο ισχύει και για τον 8ο Leandro Mercado (Kawasaki), με τους Torres (MV Agusta) και Razgatlioglu (Kawasaki) να κλείνουν τη δεκάδα.

 

Καταστροφικός ο Αγώνας για τον poleman Alex Lowes, η μοτοσυκλέτα του οποίου αντιμετώπισε πρόβλημα λίγο πριν την έναρξη και τελικά πήρε την 12η θέση.

 

Η Red Bull Honda δεν είχε κανέναν εκπρόσωπό της στην πίστα, καθώς χτες τραυματίστηκε ο Jake Gagne, ενώ ο Camier παραμένει εκτός μετά τον τραυματισμό του στην Aragon.

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Τώρα;

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Πιο αυστηρά μέτρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα