• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez MotoGP: ΕΔ1
Στα 7χιλ Dovizioso-Marquez!
Νέα 04/05/2018 - 13:17

Τον πρώτο χρόνο έκανε στις ΕΔ1 ο Andrea Dovizioso, μένοντας μπροστά από τον Marc Marquez για μόλις 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

 

Όλοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την πίστα και αυτό αποτυπώνεται στις πολύ μικρές διαφορές, με 0.346’’ να χωρίζουν τους 11 πρώτους!

 

Ο Ιταλός, σε καλές συνθήκες, έκανε το χρόνο του έχοντας το μεσαίο μπροστά και το μαλακό πίσω ελαστικό της Michelin.

 

Έτσι ο Dovi - που δεν έχει ανέβει ποτέ στο βάθρο της Jerez στη μεγάλη κατηγορία - ανέβηκε για πρώτη φορά στην 1η θέση κι εκεί έμεινε.

 

Ο Marquez μπορεί να έχει πάρει μόνο μια νίκη στην Jerez, όμως ήταν δυνατός στις ιδιωτικές δοκιμές της Repsol Honda στην πίστα που από φέτος διαθέτει καινούργια άσφαλτο.

 

Ο Pol Espargaro πανηγύρισε την ανανέωση του συμβολαίου του με την ΚΤΜ κατακτώντας μια εξαιρετική τρίτη θέση το πρωί, την οποία πήρε έχοντας σημείο αναφοράς του τον Valentino Rossi μπροστά.

 

Ο Espargaro ήταν μόλις 43χιλ πιο αργός από τον Dovi, την ώρα που στο τέλος μόνο ο Rossi έχασε μερικές θέσεις και ήταν 6ος με διαφορά λίγο πάνω από δυο δέκατα από τον πρώτο.

 

Στη Yamaha σίγουρα θα είναι ευχαριστημένοι από το ξεκίνημα του Vale, μιας και είναι και το μόνο εργοστάσιο που δεν είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τη νέα άσφαλτο της πίστας σε ιδιωτικές δοκιμές.

 

Οι Petrucci και Miller έκαναν καλό ξεκίνημα και πήραν τις θέσεις 4-5 ανάμεσα σε Espargaro και Rossi.

 

Πίσω από τον Rossi ήταν το καινούργιο απόκτημα της ΚΤΜ για τις σεζόν 2019-2020, ο Johann Zarco.

 

Πιο πίσω ακολουθούν οι Cal Crutchlow, ο Maverick Vinales ενώ ο Scott Redding πήρε την τελευταία θέση της δεκάδας.

 

Ο περσινός νικητής στην Jerez, ο Dani Pedrosa, ήταν μόλις 14ος (αναρρώνει ακόμα από τον τραυματισμό του στην Αργεντινή) όμως ήταν μόλις 0.666’’ από την κορυφή!

 

Εφτά δέκατα πιο αργός από τον ομόσταυλό του ήταν ο Jorge Lorenzo, στην 15η θέση, με τους 18 οδηγούς της κατηγορίας να είναι στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto2: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto3: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα