• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nicky Hayden 1981-2017
Για πάντα στην καρδιά μας!
Νέα 22/05/2018 - 13:32

Ένας από τους Θρύλους του MotoGP, ένας από τους ελάχιστους που έχουν νικήσει σε MotoGP και SBK, ένας οδηγός που όλοι όσοι τον γνώρισαν μόνο καλά λόγια έχουν να πουν, έφυγε σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο....

 

Τον Nicky Hayden χτύπησε ένα αυτοκίνητο σ’ ένα δρόμο της Ιταλίας, με τον Αμερικανό άσο να κάνει ποδήλατο, προπονούμενος για το Γύρο των SBK-Motul στο Donington Park.

 

Τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρά σε κεφάλι και θώρακα και μετά από πέντε ημέρες στην ΜΕΘ, ο Αμερικανός υπέκυψε σ' αυτά.

 

Ο καταπληκτικός αυτός Άνθρωπος, ο Nicky Hayden, έφυγε από κοντά μας μόλις στα 35 του χρόνια...

 

Γεννηθείς το 1981, ο Hayden πέτυχε πολλά πράγματα στην αξιόλογη καριέρα του ενώ πανάξια είχε κερδίσει το σεβασμό πολλών τόσο στο paddock του MotoGP, όσο και σε αυτό των SBK-Motul.

 

Για πολλούς από τους συναθλητές του, ήταν ο καλύτερος άνθρωπος στους αγώνες Grand Prix. Ένας αληθινός Πρωταθλητής, με απίστευτη αφοσίωση στο άθλημα και στην οικογένειά του.

 

Από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας και Πρωταθλητής και γι’ αυτό κόπιασε σε όλη του τη ζωή, με ζήλο, σκληρή δουλειά και αυταπάρνηση.

 

Ξεκίνησε από τις χωμάτινες πίστες στην Αμερική, την πατρίδα του, αλλά γρήγορα τον κέρδισε η άσφαλτος και το 1999 κατέκτησε τον πρώτο του Τίτλο στην Supersport του Αμερικανικού Πρωταθλήματος.

 

Η αρχή για τον Nicky Hayden είχε γίνει...!

 

Μετά από λίγα χρόνια, το 2002, ήρθε ο Τίτλος στα Αμερικανικά SBK και μάλιστα είναι ο νεότερος σε ηλικία αναβάτης που έχει πάρει το Πρωτάθλημα στην πατρίδα του.

 

To 2003 ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών (MotoGP) και αρχίσαμε να τον μαθαίνουμε περισσότερο.

 

Εκείνη τη χρονιά πήρε δυο βάθρα, στο Motegi και στο Phillip Islad, ως νεοφερμένος στο Πρωτάθλημα καθώς και τον Τίτλο του Rookie της σεζόν.

 

Ακολούθησαν περισσότερα βάθρα το 2004, ενώ την επόμενη σεζόν πανηγύριζε την pole και τη νίκη μέσα στην πατρίδα του (Laguna Seca).

 

Το 2006 ο “Kentucky Kid” έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP κερδίζοντας τον Valentino Rossi κι εξασφαλίζοντας τον Τίτλο μόλις στον τελευταίο Γύρο.

 

Το 2009 πήγε στην ομάδα της Ducati και αργότερα, το 2015, στην ομάδα του Aspar στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή ήταν και η τελευταία του χρονιά στο MotoGP.

 

Ήταν τότε, το 2015, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην Valencia, που αναδείχθηκε σε Θρύλο του αθλήματος.

 

Η επόμενη πρόκληση της καριέρας του ήταν τα SBK-Motul, όπου ο Nicky πήρε μερικά βάθρα αλλά και την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα πέρυσι, την πρώτη του χρονιά.

 

Ήταν στην πίστα της Sepang όταν, σε δύσκολες συνθήκες, έγινε ένας από τους λίγους αναβάτες που καταφέρνουν να πάρουν νίκη τόσο στο MotoGP, όσο και στα SBK.

 

Παράλληλα το 2016, έγινε και ο πρώτος Θρύλος του MotoGP που επέστρεψε στο Πρωτάθλημα και αγωνίστηκε ως αντικαταστάτης σε δυο αγώνες, στην Aragon και το Phillip Island.

 

Ο Hayden έδωσε τον τελευταίο του αγώνα στην Imola στις 14 Μαΐου του 2017....

Επόμενο άρθρο »

Le Mans - 3η συνεχόμενη νίκη για τον Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

F1 τεστ για Marquez/Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα