H χτεσινή πρώτη ημέρα των ιδιωτικών δοκιμών για ορισμένες ομάδες του MotoGP στην πίστα Montmelo της Βαρκελώνης, δεν είχε το ιδανικό ξεκίνημα.
Η ολονύχτια βροχή στην ευρύτερη περιοχή έκανε τους περισσότερους αναβάτες να μείνουν στα γκαράζ και να περιμένουν τη σημερινή ημέρα.
Τουλάχιστον σήμερα ο καιρός είναι καλός στην πίστα.
Το συγκεκριμένο τεστ είναι πάρα πολύ σημαντικό, μιας και όχι μόνο η πίστα έχει καινούργια άσφαλτο, αλλά έχει επιστρέψει και στην αρχική της χάραξη.
Η χτεσινή ημέρα ξεκίνησε με βρόχινα ελαστικά σε μια πίστα που σταδιακά στέγνωνε.
Ο ταχύτερος οδηγός ήταν ο Andrea Iannone με 1:40.422 πάνω στην Suzuki του. Παρόμοιους χρόνους έκαναν και τα αδέρφια Espargaro.
Ο Polycio ήταν μόλις 97χιλ πιο αργός, ενώ ο αδερφός του ο Aleix, με την Aprilia του, ήταν ένα δέκατο ακριβώς πίσω από τον Andrea.
Πολύ κοντά στους τρεις πρώτους ήταν και ο Alex Rins, ο ομόσταυλος του Iannone στην Suzuki, με χρόνο 0.180’’ από την κορυφή.
Αρκετά πιο πίσω, στο μισό δευτερόλεπτο από τον πρώτο, ήταν ο χρόνος του Scott Redding που έκλεισε την πεντάδα.
Σήμερα οι χρόνοι θα είναι πιο αντιπροσωπευτικοί με όλους τους οδηγούς στη στεγνή πίστα.