• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Donington: ΕΔ1
Βρεγμένη πίστα, 1ος ο Rea!
Νέα 25/05/2018 - 13:31

Στη βρεγμένη πίστα του Donington Park, ο Jonathan Rea έκανε δυνατό ξεκίνημα για τον 6ο Γύρο της σεζόν και πήρε την 1η θέση σήμερα το πρωί.

 

Η Kawasaki έκανε το 1-2 με τον Tom Sykes - οι δυο εργοστασιακοί ήταν και οι μεγάλοι νικητές πέρυσι - ενώ ο ικανός στο βρεγμένο Loris Baz ήταν τρίτος.

 

Από την ηλιόλουστη Πέμπτη, οι αναβάτες μπήκαν στην πίστα σήμερα με την άσφαλτο βρεγμένη και το δυνατό άνεμο να δυσκολεύει κι άλλο το έργο τους.

 

Παρά τις δύσκολες συνθήκες πάντως, ο Tom Sykes - στο αγαπημένο του Donington - κατάφερε να είναι στα μισά των ΕΔ1 2.5’’ περίπου μπροστά από τον δεύτερο.

 

Παραδόξως ο Rea παρέμενε στο γκαράζ της ομάδας του στο πρώτο μισάωρο και βγήκε μόνο στο τέλος για να κάνει όλους κι όλους έξι γύρους.

 

Πάντως κι αυτό το διάστημα ήταν αρκετό για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:44.229.

 

Με αυτό το χρόνο έμεινε 0.564’’ μπροστά από τον ομόσταυλό του, εξασφάλισε το 1-2 για την Kawasaki και μόνο ο Loris Baz έμεινε σχετικά κοντά στις κυρίαρχες πράσινες μοτοσυκλέτες.

 

Ο Γάλλος ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Rea και 0.443’’ πίσω από τον Sykes, με τη διαφορά των υπολοίπων να είναι τεράστια από την κορυφή.

 

Ο Leon Camier (Honda) - προέρχεται από τραυματισμό και θα εξεταστεί σήμερα για να δει αν θα πάρει μέρος κανονικά στον 6ο Γύρο - έκανε τον τέταρτο χρόνο.

 

Ο καλύτερος ιδιωτικός αναβάτες ήταν ο Leandro Mercado (Kawasaki) στην πέμπτη θέση, μένοντας μπροστά από τον Niccolo Canepa που επιστρέφει στα SBK με Yamaha.

 

Τη θέση στη δεκάδα πήραν και οι Marco Melandri (7ος), Alex Lowes (Yamaha) PJ Jacobsen (Honda) και Michael Ruben Rinaldi (Ducati).

 

Ο δεύτερος στη βαθμολογία Chaz Davies ήταν μόλις στην 13η θέση σήμερα το πρωί με διαφορά 3,5’’ από την κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Donington: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Ο Marquez στο Montmelo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα