• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Rea θα κέρδιζε στο MotoGP!
Ή τουλάχιστον θα έφτανε πολύ κοντά
Νέα 21/06/2018 - 11:39

Η περίπτωση του Jonathan Rea έχει απασχολήσει αρκετές φορές ομάδες του MotoGP, ωστόσο ποτέ οι αρχικές συζητήσεις δεν εξελίσσονταν σε σοβαρό ενδιαφέρον.

 

Κάτι τέτοιο έγινε και φέτος, με το συμβόλαιο του Rea να λήγει στα τέλη της χρονιάς και τον ίδιο να είχε αποκαλύψει ότι του έγιναν προτάσεις από MotoGP.

 

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ήταν και ο ίδιος ο Ιρλανδός που έδειξε ενδιαφέρον να πάει στο MotoGP, αλλά αυτό δεν ήταν τελικά αμφίδρομο.

 

Τελικά όμως, ο Jonathan Rea αποφάσισε να παραμείνει στα SBK-Motul και υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με την ομάδα του, την Kawasaki.

 

Ένας βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής θέλει ένα ανταγωνιστικό σύνολο για να κάνει το βήμα και να πάει στο MotoGP.

 

Από την άλλη, υπάρχει και η αίσθηση στο paddock ότι οι αναβάτες από τα SBK ή άλλα Πρωταθλήματα δεν μπορούν εύκολα ν’ ανταπεξέλθουν, όπως έχει δείξει η ιστορία.

 

Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια, όπως οι περιπτώσεις των Cal Crutchlow και Danilo Petrucci.

 

Σ’ αυτό όμως δεν συμφωνεί ο αρχιμηχανικός του Rea, ο Pere Riba και ειδικά όταν μιλάμε για έναν οδηγό της κλάσης του Jonathan Rea.

 

«Είμαι βέβαιος ότι με τη σωστή ομάδα, με τους σωστούς ανθρώπους γύρω του και με χρόνο, ειδικά με πίστωση χρόνου, θα κέρδιζε στα GP ή θα έφτανε κοντά στη νίκη».

 

«Όπως στο MotoGP, έτσι και στα SBK-Motul ένας είναι που ξεχωρίζει. Στο MotoGP είναι ο Marquez και στα SBK-Motul ο Rea».

 

Ο Eugene Laverty, που έχει περάσει και από τα δυο Πρωταθλήματα, τονίζει:

 

«Είναι κρίμα κι ατυχές και κανείς οδηγός δεν έχει κάνει ποτέ αυτό που έχει κάνει ο Johnny. Έδειξε ενδιαφέρον να πάει στο MotoGP αλλά αυτό δεν του επιστράφηκε».

 

«Το επίπεδό του είναι φανταστικό και είναι κρίμα που δεν τον υπολογίζουν. Είμαι βέβαιος ότι είναι έτοιμος».

Επόμενο άρθρο »

Aprilia: Σε πολύ άσχημη στιγμή

« Προηγούμενο άρθρο

Rea: Από την αρχή μέχρι το τέλος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα