• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μέγαρα SBK: "Ο Αγώνας"!!!
Η μάχη της δεκαετίας
Νέα 24/06/2018 - 22:47

Κείμενο: Δημήτρης Διατσίδης

Photos: Apex Photography, Γιώργος Νιαουνάκης, Στράτης Βαβούδης, Κάτια Πουπάκη

 

Άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί “Ο Αγώνας της δεκαετίας” ο σημερινός 4ος Αγώνας του ΠΠΤ2018 για την κατηγορία SBK! Ο συναγωνισμός μέχρι τον τελευταίο γύρο, τα απίστευτα αλληλοπροσπεράσματα των Σάκη Συνιώρη και Λευτέρη Πίππου, ο ρόλος των λίγο αργότερων οδηγών, έδωσαν εκπληκτικό θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην πίστα των Μεγάρων, αλλά και σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν το συγκλονιστικό θέαμα από το κανάλι SPORT5HD της COSMOTE TV!

Οι δύο μεγάλοι Πρωταθλητές της κατηγορίας, με συνολικά 21 Πρωταθλήματα (14 Ταχύτητας και 7 Τράιαλ) στο παλμαρέ τους, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για νικητές και ηττημένους, αλλά για δύο μεγάλους πρωταγωνιστές που είναι και οι δύο νικητές και απλά ο ένας παίρνει τους 25 βαθμούς της 1ης θέσης και ο άλλος τους 20 της 2ης.

 

Η απίστευτη μάχη ξεκίνησε από τα μισά περίπου του Αγώνα των 28 γύρων, όταν ο Συνιώρης με την Aprilia RSV4 έφθασε στη ρόδα της Yamaha R1 του Λευτέρη Πίππου και από εκεί μέχρι το τέλος ακολούθησε μια απίστευτη μάχη. Η R1 πιο δυνατή στις εξόδους, η RSV4 φοβερή μέσα στην “πλατεία” και οι δύο οδηγοί χρησιμοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπειρία τους ώστε να πάρουν το καλύτερο δυνατό από τα πλεονεκτήματά τους και να αμυνθούν στα σημεία που υστερούσαν.

Κρίσιμες οι στιγμές των προσπερασμάτων των οδηγών που έκαναν και αυτοί λίγο πιο πίσω το δικό τους Αγώνα και πιο κρίσιμη αυτή που κατέγραψε και ο φακός της APEX Photography στο διπλό προσπέρασμα στην 10η στροφή επί του Κώστα Φωτιάδη, με τον Πίππο να διστάζει στιγμιαία να περάσει από την εσωτερική, να διαλέγει την έξω γραμμή και την ίδια στιγμή ο Συνιώρης να κρατά την εσωτερική και με καλύτερη επιτάχυνση να στρίβει πρώτος στην 1! 

Θα βλέπαμε ακόμη περισσότερο θέαμα αν ο Πίππος δεν είχε καταλάβει λάθος ότι έχει ακόμη δύο γύρους για το τέλος του Αγώνα, όταν οι δύο μπήκαν στον τελευταίο γύρο! Ένα λάθος που οφείλεται και στο σύστημα χρονομέτρησης που αλλάζει την ψηφιακή οθόνη αφού περάσει ο πρώτος οδηγός σε κάθε γύρο τη γραμμή εκκίνησης-τερματισμού!

 

Πέρα από αυτό όμως είδαμε και απολαύσαμε ένα άγριο θέαμα συναγωνισμού στην καλύτερή του μορφή, με τους δύο οδηγούςνα κάνουν έναν καθαρό καθ' όλα Αγώνα και τελικά να φέρνουν το θέμα του Τίτλου ανοικτό στη μεταξύ τους μάχη, αφού θα πάνε στους δύο τελευταίους Αγώνες της χρονιάς με μια διαφορά μόλις 8 βαθμών υπέρ του Πίππου, γεγονός που σημαίνει ότι ελπίζουμε ότι θα ξαναδούμε δύο ανάλογες μάχες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο! 

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Laguna Seca: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

Οι Νικητές στον 4ο Αγώνα ΠΠΤ2018

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα