• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Διαφωνώ με τον Rossi
Αγωνίζομαι για μένα κι όχι γι' αυτόν!
Νέα 02/07/2018 - 12:45

Στη μάχη του με τον Valentino Rossi, τόσο ο Andrea Dovizioso όσο και ο άσος της Yamaha, έχασαν την ευκαιρία για ένα βάθρο στο χτεσινό εξωπραγματικό Αγώνα!

 

Ο Rossi δήλωσε ότι η κίνηση του Dovi ήταν μεν επιθετική, αλλά όχι εκτός ορίων, τη χαρακτήρισε όμως «ανόητη» από τακτικής άποψης.

 

Τώρα είναι η σειρά του Dovizioso να απαντήσει: «Είναι μια ερμηνεία με την οποία δεν συμφωνώ», απάντησε ο οδηγός της Ducati.

 

«Αγωνίζομαι για μένα και όχι σκεπτόμενος αυτόν και αν δεν αντιστεκόμουν σ’ αυτή τη στροφή θα ήμουν πίσω του».

 

«Για μένα ήταν η καλύτερη στρατηγική. Ήξερα ότι θα μου ξέφευγε κι έτσι άφησα τα φρένα, κάτι που έκανε κι αυτός».

 

Για τον Dovi, το λάθος είναι του Valentino Rossi:

 

«Ήταν αυτός που έκανε λάθος εκτίμηση. Ήταν από εξωτερική και πάντα αυτός από την εσωτερική είναι που καθορίζει τη γραμμή κι αυτό έκανα».

 

«Ήθελε να ρισκάρει και δεν του βγήκε. Καταλαβαίνω ότι ήθελε μια καλύτερη θέση, αλλά όλοι κάνουν τον Αγώνα τους».

 

Και συνεχίζει για το υπερθέαμα που παρακολουθήσαμε χτες:

 

«Ήμασταν όλοι στο όριο. Ήταν ένας αγχωτικός Αγώνας. Όλοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τα δυνατά τους χαρτιά και πρέπει να προσαρμοστείς και να ενεργήσεις ανάλογα».

 

Το πρόβλημά του; «Συνειδητοποίησα ότι δεν είχα πλέον άλλο ελαστικό πίσω. Είναι η επιβεβαίωση ότι φέτος η συμπεριφορά τους είναι διαφορετική».

 

«Προσπάθησα να τα διατηρήσω σε καλή κατάσταση για το τέλος, αλλά η συμπεριφορά τους άλλαξε πολύ, κάτι που δε γινόταν πέρυσι».

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι χαρούμενος: «Στόχος ήταν το βάθρο, αλλά είμαι υπερήφανος γι’ αυτή την 4η θέση γιατί πραγματικά δεν είχα κάτι άλλο να δώσω».

 

Ο Dovi είχε καταλάβει από την αρχή ότι ο Marquez ήταν απλησίαστος.

 

«Έπαιξε μαζί μας... είχε ένα μικρό προβάδισμα, αλλά ήταν αρκετό για να κάνει τη διαφορά στο τέλος. Δεν θεωρώ χαμένο αυτό τον Αγώνα».

 

«Για εμάς είναι απλά η επιβεβαίωση ότι έχουμε κάποια όρια. Είμαστε γρήγοροι, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποιες λεπτομέρειες».

 

Όσο για το Πρωτάθλημα; Με τη μέχρι στιγμής εικόνα του Marquez και το -61β για τον Dovi, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορεί να πει κανείς.

 

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας, να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας κι όχι στο Πρωτάθλημα».

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Πέρασα τον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Rins: Ο δυσκολότερος Αγώνας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα