• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring MotoGP Aγώνας
Ο Marquez πήρε την 9η νίκη στην πίστα
Νέα 15/07/2018 - 16:34

O Marc Marquez οδήγησε με σωστή και απλή στρατηγική την Honda του και κατάφερε να σπάσει τα ρεκόρ και να πάρει στον 99ο αγώνα του στη μεγάλη κατηγορία την 40η νίκη του και την 9η συνεχόμενη σε αυτήν την πίστα σε όλες τις κατηγορίες! Ένα μεγάλο ρεκόρ για όλα τα αθλήματα.

Ο Ισπανός έχασε δύο θέσεις στην εκκίνηση, αλλά πέρασε αρχικά τον Petrucci και στη μέση του Αγώνα τον Lorenzo, αλλά κράτησε σε ψηλούς χρόνους το ρυθμό ώστε να μην έχει μεγάλη φθορά στα ελαστικά του. Με το μαλακό πίσω ελαστικό της Michelin 10 γύρους πριν το τέλος έκανε την επίθεσή του στο χρονόμετρο και αύξησε τη διαφορά του από τον 2ο Valentino Rossi που εντωμεταξύ είχε περάσει και αυτός τις δύο Ducati.

O Marquez πήρε μια εύκολη νίκη και αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία στους 46 βαθμούς, πηγαίνοντας διακοπές με το μισό πρωτάθλημα στο τσεπάκι του.

Ο Ιταλός από τη μεριά του έκανε έναν θαυμάσιο Αγώνα και από την 4η θέση που είχε στον 1ο γύρο, κατάφερε να περάσει 2ος όταν εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Lorenzo. Από κει και πέρα πίεσε μέχρι που άρχισε την επίθεσή του ο Marquez και μετά απλά κράτησε τη διαφορά που είχε κτίσει, για να πάρει μια πολύτιμη 2η θέση σε μια πίστα που είχε δυσκολευτεί πολύ πέρυσι. “Η Yamaha με τον Folger είχε πάρει πέρυσι τη 2η θέση και το μελέτησα την προηγούμενη εβδομάδα στο σπίτι και είπα γιατί να το κάνω και εγώ”, είπε χαρακτηριστικά!

Ο ομόσταυλός του ο Maverick Vibales επιβεβαίωσε την άνοδο της Ιαπωνικής εταιρίας, παρά το ότι παραπονέθηκε και πάλι για τα ηλεκτρονικά τους που τους περιορίζουν στην επιτάχυνση, κάτι στο οποίο επιμένει από πέρυσι ο Rossi.

O Danilo Petrucci ξεκίνησε πίσω από την άλλη εργοστασιακή Ducati του Jorge Lorenzo και τελικά τερμάτισε 4ος, αφού στους δύο τελευταίους γύρους δεν κατάφερε να αντισταθεί στην πίεση του Vinales. O Lorenzo υποχώρησε αφού είχε μείνει τελείως από μπροστινό ελαστικό (ο μόνος που επίλεξε μαλακό λάστιχο μπροστά) και τελικά τερμάτισε 6ος, αφού στο τέλος τον πέρασε και ο φοβερός Alvaro Bautista με την περσινή Ducati GP17. O Andrea Dovizioso έκανε έναν μέτριο ή κακό θα λέγαμε Αγώνα και έμεινε 7ος.

Ο Dani Pedrosa τερμάτισε αρκετά πιο πίσω 8ος στον πρώτο του Αγώνα μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του από το MotoGP στο τέλος της χρονιάς.

Ο Johann Zarco σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένος με την 9η θέση ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Bradley Smith με την ΚΤΜ, μια ευχάριστη έκλπηξη για το Αυστριακό εργοστάσιο.

 

Δείτε στο συνοδευτικό αρχείο τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Το μυστικό μου;

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring Moto2: Αγώνας

Χορηγοί