• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Αρκούσαν 3-4 γύροι!
Πίεσα και μετά πρόσεχα τα ελαστικά!
Νέα 16/07/2018 - 10:45

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά ο Marc Marquez απέδειξε ότι στο Sachsenring θα χρειαστεί κάτι μαγικό από τον ανταγωνισμό για να τον κερδίσει.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής διαχειρίστηκε σωστά τα ελαστικά του και την κατάλληλη στιγμή πίεσε για να κάνει τη διαφορά και να φτάσει στη νίκη.

 

«Πρόσεχα τα λάστιχά μου, αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι ερχόταν ο Valentino σταμάτησα και πίεσα για 3-4 γύρους. Η διαφορά μεγάλωσε κι άρχισα πάλι να τα προσέχω».

 

Ο Marquez παραδέχεται ότι τίποτα δεν άφησε στη τύχη όλο το Σ/Κ.

 

«Μελετούσα όλο το Σ/Κ. Κατάλαβα ότι τα ελαστικά ήταν μαλακά κι έπρεπε να τα διαχειριστούμε και ξεκίνησα αμέσως να δουλεύω για τον Αγώνα».

 

«Ήμουν με τα φθαρμένα ελαστικά και ποτέ δεν ήμουν πρώτος στα ελεύθερα. Ακόμα και στο ζέσταμα βρήκα κάτι χρήσιμο για τον Αγώνα».

 

«Έμεινα ήρεμος και δεν είχε σημασία να κάνω διαφορά στην αρχή ή στο τέλος του Αγώνα. Το σημαντικό ήταν η νίκη».

 

«Ο ρυθμός μου ήταν πιο αργός από άλλες φορές γιατί φέτος είχαμε λιγότερα δυνατά σημεία εδώ. Βρήκαμε όμως έναν καλό συμβιβασμό».

 

Και συνεχίζει: «Κάθε χρόνο η νίκη έρχεται και πιο δύσκολα εδώ. Πάντως, μετά τις δοκιμές φοβόμουν περισσότερο τους Lorenzo και Dovizioso».

 

Κι έτσι έδειχναν τα πράγματα, όμως ήταν οι Yamaha που έκαναν τη διαφορά και κέρδισαν τους πάντες, με εξαίρεση τον Marc.

 

«Ποτέ δεν είναι εύκολο να περάσεις μια Ducati. Ο Jorge πίεσε πολύ στην αρχή, αλλά μετά έπεσε η απόδοσή του και είπα ότι έπρεπε να τον περάσω».

 

«Ο Dovi είχε κάνει μεγάλο βήμα, αλλά προφανώς στον Αγώνα τα βρήκε σκούρα. Για τον Τίτλο; Μένουν ακόμα πολλοί Αγώνες και θα πάμε στο Brno σαν να μην έχω πλεονέκτημα».

 

Στο τέλος του Αγώνα ο Marquez έδωσε το δικό του σόου και για πρώτη φορά βρέθηκε να πανηγυρίζει ανάμεσα στους φιλάθλους σ’ ένα σημείο της πίστας!

 

«Πήγα να πανηγυρίσω μπροστά τους και μετά είδα ότι ο δρόμος ήταν ανοιχτός και μπήκα ανάμεσά τους. Το δύσκολο ήταν να επιστρέψω στην πίστα».

 

«Όταν επέστρεψα, είδα κάποιον κριτή με καπέλο του Pedrosa κι έτσι το έβγαλα και το έδειξα στον κόσμο γιατί αυτός είναι ο άνθρωπος του Σ/Κ».

Επόμενο άρθρο »

Rins: Να μπει στοπ!

« Προηγούμενο άρθρο

O Lorenzo απαντά στον Petrux

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα