• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
“Panic” με τον “Piki”
O 14χρονος οδηγός που εντυπωσιάζει
Νέα 23/07/2018 - 22:46

Γεννημένος στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου του 2004 ο Χρήστος Παπανικολάου έχει φτάσει να κερδίζει συνεχώς τον Valentino Rossi ...στο playstation και θα συμμετάσχει μάλιστα στο 2ο επίσημο MotoGP eSport Championship, αντιμετωπίζοντας στο κομπιούτερ του τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Ο “Pikis”, όπως έγινε γνωστός πριν 5 χρόνια όταν πρωτοξεκίνησε στους Αγώνες MiniGP, έδειξε γρήγορα δείγματα “γρήγορης” γραφής, ως προς την οδήγηση του και κάτω από την καθοδήγηση του Γιάννη Μπούστα έκανε τα σωστά βήματα, κάνοντας όμως και ένα διάλειμμα από τους Αγώνες, για να επιστρέψει δριμύτερος το Σεπτέμβριο του 2017 στις Σέρρες πάνω στη σέλα μιας Yamaha R3 και στα 13 του να εντυπωσιάσει δίνοντας σκληρή μάχη μέχρι κυριολεκτικά τη γραμμή του τερματισμού με τον Νότη Παπαπαύλου, χάνοντας τη νίκη για 0.022 του δευτερολέπτου, από τον πολύ πιο έμπειρο Έλληνα Πρωταθλητή.

Το Pikis αντικαταστάθηκε από το “Panic”, που θέλησε να είναι το νέο του ψευδώνυμο στους Αγώνες, αλλά χωρίς προς το παρόν να καταφέρει οι πιο κοντινοί του άνθρωποι να το υιοθετήσουν, έτσι παρά το ότι ψήλωσε αρκετά στο paddock οι περισσότεροι τον φωνάζουν Πίκη!

Με το ξεκίνημα του 2018 συμμετείχε σε δύο κατηγορίες, την κατηγορία Racing με μια Honda NSF250R και την κατηγορία ΝΕΟΙ Οδηγοί (με τους κανονισμούς της SSP300) με μια Kawasaki ZX400R. Κάνει λοιπόν διπλές δοκιμές και δύο Αγώνες ανά ημέρα, με δύο διαφορετικές μοτοσυκλέτες και παρά τη δυσκολία που έχει αυτό από μόνο του, κατάφερε να πάρει 7 νίκες και μια 2η θέση στους 8 πρώτους φετινούς Αγώνες και να προηγείται με μεγάλη διαφορά και στα δύο Πρωταθλήματα. 

Αλλά οι επιτυχία του δεν είναι μόνο σε αυτό τον τομέα, αλλά κυρίως στην οδηγική του βελτίωση, την φοβερή ταχύτητά του μέσα στη στροφή και τη βελτίωση στους χρόνους ταχύτερου γύρου.

Για να μιλάμε με στοιχεία στα Μέγαρα ξεκίνησε με ταχύτερο γύρο 1'07.0398 με την Yamaha R3, φέτος σημείωσε 1'04.709 με την Kawasaki ZX400R και 1'02.249 με την Honda NSF250R. Μάλιστα σε ειδική δοκιμή- δώρο του Γιάννη Μπούστα, οδήγησε μια Honda CBR1000RR και έκανε 1'01'', με σχετική άνεση, χωρίς σε καμία περίπτωση να πιέσει! 

Στις Σέρρες πέρυσι ξεκίνησε με ταχύτερο γύρο 1'28.496 με την Yamaha R3, φέτος σημείωσε 1'28.702 με την Kawasaki ZX400R και 1'25.202 με την Honda NSF250R.

Μάλιστα εδώ να αναφέρουμε ότι οι Can & Deniz Oncu που κέρδισαν τους Τίτλους στο Red Bull Rookies Cup & Asia Talent Cup αντίστοιχα, στις προπονήσεις τους πριν δύο χρόνια στις Σέρρες σημείωσαν χρόνους στο 1'24'', γεγονός που δείχνει ότι ο Χρήστος Παπανικολάου είναι κοντά στο να δείξει ένα υψηλό επίπεδο οδήγησης και σε διεθνές επίπεδο.

Μπορεί να μας εντυπωσιάζει εδώ στην Ελλάδα με τα επιτεύγματά του, αλλά η μεγάλη πρόκληση θα είναι η συμμετοχή του στην παγκόσμια Επιλογή για το MotoGP Red Bull Rookies Cup του 2019, η οποία θα γίνει φέτος τον Οκτώβριο. Ελπίζουμε να γίνει ο πρώτος Έλληνας οδηγός που θα περάσει, σε μια διαδικασία που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν οι Νότης Παπαπαύλου, Δημήτρης Καρακώστας και Γιάννης Περιστεράς. 

 

Επόμενο άρθρο »

Motul-SBK: O Leon Haslam στην KRT το 2019

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Toni Elias παίρνει την 200η νίκη της Suzuki

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα