• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Σεβασμός στο Brno
Μια πίστα γεμάτη προκλήσεις
Νέα 31/07/2018 - 11:52

Το Brno είναι η πίστα από την οποία - και φέτος - εκκινεί το δεύτερο μισό της αγωνιστικής σεζόν.

 

Για την Michelin όμως δεν είναι μόνο αυτό, αλλά πρόκειται και για μια πίστα γεμάτη προκλήσεις για τον Γάλλο κατασκευαστή.

 

Η μήκους σχεδόν 5,5χλμ πίστα δοκιμάζει τις αντοχές των ελαστικών με δυνατά σημεία φρένων, δυνατές επιταχύνσεις και πολύ ανοιχτές στροφές.

 

Επομένως είναι πολύ σημαντικό για την Michelin να εξασφαλίσει στους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας σταθερότητα και απόδοση με τα ελαστικά της.

 

Για το Τσέχικο GP επιλέχθηκαν συμμετρικά ελαστικά μπροστά και ασύμμετρα πίσω (με τις κλασικές επιλογές μαλακής, μεσαίας και σκληρής γόμας).

 

Αν και στις στροφές τα πράγματα είναι σχεδόν μοιρασμένα (6 δεξιές και 8 αριστερές) εν τούτοις οι δεξιές είναι πιο γρήγορες κι αυτή η πλευρά των ελαστικών ενισχύθηκε.

 

Ο μάνατζερ της Michelin, Piero Taramasso, εξηγεί: «Πρόκειται για μια πολύ απαιτητική πίστα που απαιτεί το μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό».

 

«Είναι χτισμένη σ’ ένα φυσικό κοίλωμα μέσα στο λόφο κι έτσι οι υψομετρικές αλλαγές είναι σημαντικές και δίνουν μερικά πολύ δυνατά σημεία για τα φρένα».

 

«Έτσι κι εμείς πρέπει να έχουμε ελαστικά που θα δίνουν πρόσφυση και σταθερότητα ώστε να εμπνέουν εμπιστοσύνη στους αναβάτες για πάρουν το καλύτερο από την πίστα».

 

Και συνεχίζει:

 

«Μεγάλη είναι η πίεση στα ελαστικά και στις επιταχύνσεις κι έτσι είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε ελαστικά που να ανταποκρίνονται σ’ αυτές τις δυο ιδιαιτερότητες της πίστας».

 

«Πάμε στο Brno με αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι θα δώσουμε σε όλους        τη σταθερότητα και τη σωστή απόδοση για τον Αγώνα των 21 γύρων».

Επόμενο άρθρο »

Φρενάροντας στο Brno

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Διάλειμμα Τέλος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα