• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Πανέτοιμη για Αυστρία
Στην πιο ασυνήθιστη πίστα του Ημερολογίου!
Νέα 09/08/2018 - 12:37

Σε μια πολύ απαιτητική για τα ελαστικά πίστα συνεχίζεται αυτό το Σ/Κ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: στην Red Bull Ring στην Αυστρία.

 

Είναι η πιο γρήγορη σε μέσω ωριαία ταχύτητα γύρου πίστα στον κόσμο, με δυο ουσιαστικά αριστερές στροφές και εφτά δεξιές!

 

Προσθέστε σ’ αυτά και την άσφαλτο που «τρώει» πολύ τα ελαστικά και καταλαβαίνουμε γιατί η Michelin τη χαρακτηρίζει ως την πιο ασυνήθιστη πίστα!

 

Πέρα από αυτά, η πίστα μήκους 4,318 μέτρων έχει και πολύ μεγάλες υψομετρικές διαφορές, με το ψηλότερο και χαμηλότερο σημείο της ν’ απέχουν 65 μέτρα!

 

Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες από τα ελαστικά και η Michelin έχει ετοιμάσει συμμετρικά μπροστινά ελαστικά: μαλακά, μεσαία και σκληρά.

 

Για τα πίσω, που δέχονται τεράστια πίεση σε κάθε γύρο από τη δεξιά πλευρά τους με συνεχείς δεξιές στροφές, τα ελαστικά θα είναι ασύμμετρα.

 

Η δεξιά πλευρά θα είναι ενισχυμένη για να ανταπεξέλθει στην πίεση και στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε έναν γύρο. Οι γόμες είναι ίδιες όπως και μπροστά.

 

Και σαν μην έφταναν τα παραπάνω, η Michelin ξέρει καλά πως οι διαφορετικές θερμοκρασίες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

 

Τη μία ημέρα μπορεί να έχουμε θερμοκρασίες στην άσφαλτο που να φτάνουν τους 40 βαθμούς ή και παραπάνω και την επόμενη να βρέχει!

 

Έτσι, όπως επισημαίνει ο Piero Taramasso της Michelin, έχει σχεδιαστεί ειδικός σκελετός για την Αυστρία που δεν υπερθερμαίνεται και προσφέρει ιδανική απόδοση.

 

«Ξέρουμε ότι αυτός ο σκελετός δουλεύει εδώ καθώς μ’ αυτόν είχαμε καλά αποτελέσματα και είμαστε σίγουροι ότι θα αποδώσει τα αναμενόμενα».

 

«Παρά την τραχιά άσφαλτο, έχουμε ακριβώς τις γόμες που χρειάζονται για ν’ ανταπεξέλθουν σ’ αυτή την επιφάνεια».

 

«Τα δυο προηγούμενα χρόνια ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση των ελαστικών μας και είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο ικανοποιημένοι θα είμαστε και φέτος».

Επόμενο άρθρο »

Φρενάροντας στο Red Bull Ring

« Προηγούμενο άρθρο

Απογοήτευση για Cal

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα