• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ponsson: Απογοήτευση κι αηδία!
Ο Γάλλος κατά της Dorna και των Crutchlow/Miller
Νέα 17/09/2018 - 09:36

O Christophe Ponsson ήταν ο οδηγός που αντικατέστησε τον Tito Rabat στο GP του Misano και δέχτηκε έντονη κριτική από τους περισσότερους.

 

Ο λόγος ήταν η απειρία του στο Πρωτάθλημα, αν και τελικά δεν τα πήγε και τόσο άσχημα μέσα στην πίστα καταφέρνοντας να πιάσει το 107% του χρόνου του καλύτερου.

 

Ο Γάλλος είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Avintia για τέσσερεις Αγώνες στο MotoGP, ωστόσο η ομάδα ανακοίνωσε τον Jordi Torres για την Aragon.

 

Ο ίδιος ο Ponsson έβγαλε ανακοίνωση, τα κυριότερα σημεία της μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

 

Έχω στη διάθεσή μου ένα 17σέλιδο συμβόλαιο, το οποίο προβλέπει ότι θ’ αγωνιστώ στη MotoGP στο Misano, στην Aragon, στην Ταϊλάνδη και στην Ιαπωνία, χωρίς κάποια ρήτρα που να μπορεί να με αποκλείσει από τους Αγώνες αυτούς.

 

Θέλω να τονίσω ότι ακόμα και τώρα, δεν με έχει ενημερώσει κανείς επίσημα ότι δεν θα τηρηθεί αυτό το συμβόλαιο. Μόνο χτες, όταν έκανα προπόνηση με τον Ruben Xaus, το αφεντικό της Avintia τον κάλεσε και του είπε ότι δεν θα είμαι στην Aragon.

 

Όταν ο Xaus του απάντησε ότι υπάρχει συμβόλαιο, το αφεντικό της ομάδας του είπε ότι η Dorna του επιβάλλει να έχει Ισπανό οδηγό και ότι ο αποκλεισμός μου εν πολλοίς οφείλεται στους Crutchlow και Miller που παρακίνησαν και τους υπόλοιπους οδηγούς, ώστε τελικά να μην συμμετάσχω.

 

Διεκδικώντας τα δικαιώματά μου που προέρχονται από αυτό το συμβόλαιο, το αφεντικό της Avintia είπε στον Ruben ότι η Dorna τον προέτρεψε να μην κάνει τίποτα και ότι ήταν δικό του πρόβλημα και όχι δικό τους.

 

Ένας συνδυασμός απογοήτευσης και αηδίας με διακατέχει, σε σημείο του να αναρωτιέμαι αν αξίζει να συνεχίσω ν’ αγωνίζομαι.

 

Νόμιζα ότι τέτοια πράγματα γίνονται σε μικρούς, ιδιωτικούς Αγώνες. Φαίνεται ότι το MotoGP δεν έχει ωριμάσει... Το απόγευμα, ο Ruben μου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα κι ότι χάνω τους άλλους τρεις Αγώνες.

 

Είχαν περάσει πάνω από δυο μήνες που ο Jordi Torres δεν είχε αγωνιστεί και ήταν διαθέσιμος για το Misano. Γιατί, λοιπόν, η Avintia δεν πήρε αυτόν για τον Αγώνα στην Ιταλία;

 

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν θα δεχόμουν να κάνω έναν και μόνο Αγώνα στο MotoGP. Αν δέχτηκα αυτή την πρόκληση και θυσίασα το Πρωτάθλημα στην Ισπανία, ήταν ακριβώς επειδή θ’ αγωνιζόμουν σε 4 GP.

 

Μάλιστα η Avintia μου είχε πει ότι, ανάλογα με την πορεία της υγείας του Rabat, ενδεχομένως να έκανα κι έναν 5ο Αγώνα, ή 6ο ή ακόμα και να τελειώσω τη σεζόν στο Πρωτάθλημα.

 

Δέχτηκα και ήμουν στο GP του Misano γιατί ήξερα ότι μετά θα είχα τουλάχιστον άλλους τρεις Αγώνες για να σημειώσω πρόοδο και ν’ αποδείξω ότι έχω θέση στην κορυφαία κατηγορία.

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Αντικαθίσταται ο Fenati

« Προηγούμενο άρθρο

Αποκλεισμός για Anthony West

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα