• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Γαλλία: Αγώνας 1
13 νίκες και Τίτλος για τον Rea!
Νέα 29/09/2018 - 17:19

Ήταν αναμενόμενο. Ο Jonathan Rea έκανε καταπληκτική εμφάνιση στο σημερινό Αγώνα και πήρε την 13η φετινή του νίκη στο Πρωτάθλημα.

 

Μια νίκη που μόνο «γρουσούζικη» δεν ήταν για τον Ιρλανδό, καθώς τον ανέδειξε σε Παγκόσμιο Πρωταθλητή και για το 2018!

 

Έτσι, ο Rea γίνεται ο πρώτος αναβάτης στη ιστορία με 4 συνεχόμενους Τίτλους, ενώ ισοφάρισε τον αριθμό των Πρωταθλημάτων του Carl Fogarty.

 

Ο Rea άφησε στην πρωτοπορία του Αγώνα τον Sykes μόνο για ένα γύρο, περνώντας μπροστά από τον ομόσταυλό του στην αρχή του 2ου γύρου.

 

Τόσο ο Sykes, όσο και ο Rea άρχισαν να καταρρίπτουν συνεχώς το ρεκόρ πίστας στο πρώτο μισό του Αγώνα, μέχρι που ο Rea άρχισε να απομακρύνεται από τον ομόσταυλό του.

 

Έφτασε τη διαφορά του στα 3’’ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Sykes, κατακτώντας την 7η συνεχόμενη νίκη του και την 13η για φέτος.

 

Ο Sykes συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ο Xavi Fores, που επέστρεψε εκεί μετά το Γύρο της Aragon.

 

Ο Fores στέρησε την ευκαιρία από τον Lorenzo Savadori της Aprilia να πάρει το πρώτο του βάθρο, αφήνοντάς τον στην 4η θέση.

 

Ο Chaz Davies δεν πήρε κάτι καλύτερο από την 5η θέση, αλλά ισχυροποίησε την παρουσία του στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Στο τέλος του Αγώνα, ο Marco Melandri κατάφερε να βάλει μπροστά από την Yamaha του Van der Mark την Ducati του και να πάρει την 6η θέση.

 

Πίσω από τον Michael Van der Mark, στην 8η θέση, τερμάτισε ο Toprak Razgatlioglu με την Kawasaki του, έχοντας ανακάμψει μετά από μια προσωρινή πτώση της απόδοσής του στα μισά του Αγώνα.

 

Την άσχημη παρουσία του στην Superpole πλήρωσε ο Eugene Laverty που δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 9η θέση για την Milwaukee Aprilia.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο ντόπιος Loris Baz (BMW), ενώ πολύ κοντά του ήταν η Honda του Leon Camier που άφησε αρκετά πίσω του τον Jordi Torres (MV Agusta) και τον Jake Gagne (Honda).

 

Ο Alex Lowes θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα τον σημερινό Αγώνα, καθώς έπεσε μόλις στον δεύτερο γύρο και επέστρεψε για να τερματίσει στην 18η θέση.

 

Σφοδρή πτώση είχε και ο Michael Rubin Rinaldi της Aruba.it Ducati, η οποία προήλθε από ένα μηχανικό πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα του.

Επόμενο άρθρο »

Στην 1η σειρά εκκίνησης ο Κορωνάκης!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Γαλλία: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα