• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Παπανικολάου στον τελικό της Guadix
Στο Red Bull Rookies Cup
Νέα 03/10/2018 - 21:39

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Είμαστε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο να έχουμε έναν Έλληνα οδηγό στο Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2019! Ο 14χρονος Χρήστος Παπανικολάου πέρασε σήμερα στους 43 οδηγούς από 20 χώρες που αύριο θα δώσουν την τελική μάχη για τις 10-12 θέσεις που οδηγούν στον πολυπόθητο στόχο.

Χθες και σήμερα 105 οδηγοί από 32 χώρες μπήκαν δύο φορές στην Ισπανική πίστα Guadix και έδωσαν όλον τον καλό τους εαυτό σε μια μονομαχία με το χρονόμετρο από τη μια μεριά και με το οδηγικό στυλ από την άλλη για να πείσουν τους 4 αυστηρούς κριτές της Red Bull, ότι είναι αυτοί που έχουν την προοπτική για μια καριέρα στο MotoGP.

O “Πίκης” - όπως είναι το αγωνιστικό όνομα του οδηγού μας – στην πρώτη του δοκιμασία στην πίστα, πάνω στην 4χρονη Moriwaki-Honda 250 τα πήγε εξαιρετικά καλά και πήγε καλύτερα από τους υπόλοιπους 5 του γκρουπ στο οποίο διαγωνίστηκε. Στην απογευματινή έξοδο στην πίστα ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον πρώτο γύρο, όμως αμέσως μετά η κόκκινη σημαία διέκοψε το σκέλος, λόγω πτώσης ενός οδηγού από την Ουρουγουάη. Στην επανεκκίνηση, μετά από 15' λεπτά, τα ελαστικά είχαν κρυώσει σημαντικά και ο Χρήστος επέλεξε μια συντηρητική τακτική στο να τα ζεστάνει και να κατεβάζει συνεχώς χρόνους μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Οι υπόλοιποι οδηγοί κινούμενοι πιο επιθετικά κατέβασαν και αυτοί σε σχέση με τους πρωινούς τους χρόνους και η πρόκριση έγινε μια υπόθεση θρίλερ, που κρίθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οδήγησης του κάθε συμμετέχοντος.

Ο Έλληνας οδηγός πήρε την πρόκριση αφού βέβαια οι πρωινοί του χρόνοι ήταν εξαιρετικοί και αμέσως μετά ξεκίνησε μαζί με τον κόουτς του, τον Πρωταθλητή Γιάννη Μπούστα, τον γύρο της πίστας για άλλη μια φορά, βλέποντας μαζί του τα σημεία που μπορεί να βελτιωθεί και άλλο αύριο, ώστε να παλέψει για το μεγάλο όνειρο.

Βλέποντας και τους υπόλοιπους οδηγούς που πήραν την πρόκριση και με δεδομένο ότι εκτός από δύο Ισπανούς οδηγούς που ξεχώρισαν (έχοντας προφανώς γνώση της πίστας), οι υπόλοιποι βρίσκονται σε ίδιο επίπεδο, θεωρούμε ότι με αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχημένη απόδοση και σωστή οδήγηση, ο Έλληνας οδηγός μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να μπει στον κόσμο του MotoGP.

 

 

Ένα φιλί από τους γονείς
Ένα φιλί από τους γονείς
Με τον κόσουτς Γιάννη Μπούστα και τον απεσταλμένο μας
Με τον κόσουτς Γιάννη Μπούστα και τον απεσταλμένο μας

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Βόλτα στην Bangkok

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Di Giannantonio στην Moto2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα