• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ταϊλάνδη Moto3: Αγώνας
Σπουδαία νίκη για Diggia, δράμα στο τέλος!
Νέα 07/10/2018 - 09:27

Ο πρώτος Αγώνας της Moto3 στην Ταϊλάνδη ολοκληρώθηκε με μεγάλο νικητή τον Fabio di Giannantonio, αλλά και πολλές πτώσεις.

 

Από το ξεκίνημα του Αγώνα ένα μεγάλο γκρουπ οδηγών (έως και 18) ήταν ο ένας κοντά με τον άλλον, δίνοντας μάχη.

 

Το slipstream έπαιξε το ρόλο του και σ’ αυτόν τον Αγώνα, με την Chang να έχει τρεις ευθείες που έδιναν (ή αφαιρούσαν) το πλεονέκτημα στους οδηγούς.

 

Από το ξεκίνημα δεν έλειψαν τα λάθη, κυρίως στη δύσκολη τελευταία στροφή της πίστας, την 12.

 

Οι μάχες συνεχίζονταν μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Τότε ήταν που ο Di Giannantonio οδήγησε πραγματικά εντυπωσιακά και κατάφερε να πάρει μια ακόμα σπουδαία νίκη.

 

Ήταν η δεύτερη της καριέρας του Ιταλού, ο οποίος τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην κατηγορία της Moto2. Μια νίκη σημαντική και για το Πρωτάθλημα.

 

Ο λόγος είναι ότι ο Marco Bezzecchi βγήκε εκτός κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου.

 

Ο Bezzecchi ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει ένα βάθρο, όταν ο - ανεβασμένος στο δεύτερο μισό του Αγώνα - Bastianini έπεσε μπροστά του.

 

Παρέσυρε τον αντίπαλό του στην πτώση και ήταν μια στιγμή που ίσως κρίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Ο Bezzecchi ήταν απαρηγόρητος και φανερά εκνευρισμένος με τον τρόπο που έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή και τον Martin.

 

Από την πλευρά του, ο Martin δεν ξεκίνησε καλά μετά τους πόνους που ένοιωσε στο χέρι του χτες στις κατατακτήριες δοκιμές.

 

Έπεσε μέχρι την 17η θέση, αλλά η απόδοσή του ανέβηκε όσο περνούσαν οι γύροι, εκμεταλλευόμενος και τις πτώσεις ορισμένων οδηγών.

 

Στο τέλος ήταν μέσα στη μάχη ακόμα και για το βάθρο, αλλά έμεινε πίσω μισό δευτερόλεπτο από τον τρίτο.

 

Ωστόσο η 4η θέση που πήρε και οι 13 βαθμοί που πρόσθεσε στο ενεργητικό του, τον βάζουν σε θέση ισχύος με διαφορά 26β από τον Bezzecchi.

 

Ο Martin που εξετάζεται για μια κίνηση που έκανε στον Kazuki Masaki, ρίχνοντας τον Ιάπωνα αντίπαλό του, χωρίς ακόμα να είναι γνωστό αν τιμωρήθηκε ή όχι.

 

Στα της βαθμολογίας, να σημειώσουμε ότι πλέον πολύ κοντά στην πρώτη θέση είναι και ο Di Giannantonio, που έχει διαφορά 29β από τον ομόσταυλό του.

 

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε και ο Lorenzo Dalla Porta. Ήταν το τρίτο βάθρο της καριέρας του Ιταλού αναβάτη.

 

Ο Dalla Porta κράτησε πίσω του τον Dennis Foggia που κατάφερε στον 17ο Αγώνα της καριέρας του στην Moto3, να πάρει και το πρώτο του βάθρο!

 

Μάλιστα ο Foggia πήρε αυτό το αποτέλεσμα, παρά το ότι χρειάστηκε να ξεκινήσει από την 25η θέση του σχηματισμού εκκίνησης.

 

Πίσω από τον Martin, στην 5η θέση, ήταν ο Gabriel Rodrigo που δεν ξεκίνησε καλά αλλά στο τέλος ανέβασε την απόδοσή του και μπήκε στην πεντάδα.

 

Το καλύτερό του αποτέλεσμα σε Αγώνα της Moto3 πήρε ο Vicente Perez που μπαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του στη δεκάδα.

 

Όγδοος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Marcos Ramirez, μπροστά από τη μεγάλη έκπληξη, τον Somkiat Chantra.

 

Ο Ταϊλανδός πήρε τους πρώτους βαθμούς του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα , ενώ ο Jakub Kornfeil ολοκλήρωσε τον Αγώνα στην 10η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Ταϊλάνδη Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Ταϊλάνδη MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα