• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ταϊλάνδη MotoGP: Αγώνας
Νίκη «α λα Dovi» του Marquez!
Νέα 07/10/2018 - 11:31

Ο Αγώνας των 26 γύρων σε πολύ δύσκολες συνθήκες ολοκληρώθηκε με μεγάλο νικητή τον Marc Marquez και την Honda του.

 

Όλοι οι αναβάτες έκαναν Αγώνα τακτικής, προσπαθώντας να φτάσουν στο τέλος έχοντας σε καλή κατάσταση τα ελαστικά τους.

 

Ήταν στα τελευταία στάδια του Αγώνα που ξεχώρισαν τέσσερεις οδηγοί: ο Marquez, ο Dovi και ο Vinales με τον Valentino Rossi.

 

Η νίκη παίχτηκε ανάμεσα στον Marquez και τον Dovi. Ο πρώτος δοκίμασε και πειραματίστηκε τρεις γύρους πριν το τέλος με προσπεράσεις εις βάρος του Dovi.

 

Δοκίμαζε συνεχώς τις αντιδράσεις του αντιπάλου του στην τελευταία στροφή, την 12 και στον τελευταίο γύρο ήταν εκεί ακριβώς που πήρε τη νίκη!

 

Ο Marquez λίγο νωρίτερα είχε φροντίσει να μείνει κοντά στον Dovi, για να μπορέσει να εφαρμόσει το σχέδιό του στο τέλος.

 

Αυτή ήταν απλό: σε αντίθεση με όλες τις άλλες φορές που έχανε από τον Dovi στην τελευταία στροφή, αυτή τη φορά ήταν μπροστά από τον αντίπαλό του.

 

Έτσι, ο Dovi ήταν αυτός που έπρεπε να επιχειρήσει την προσπέραση στο τέλος, με τον Marc να φρενάρει όσο πιο δυνατά μπορούσε, να κρατάει τη γραμμή του και να παίρνει μια νίκη «α λα Dovi»!

 

Έτσι ο Marquez αυξάνει κι άλλο τη διαφορά του από τον Dovizioso στη βαθμολογία κι είναι έτοιμος να πάρει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στον επόμενο Αγώνα, στο Motegi.

 

Ό,τι ακριβώς προσπάθησε να κάνει ο Dovi στο τέλος, επιχείρησε να κάνει και ο Valentino Rossi εις βάρος του Vinales.

 

Ο Maverick ήταν πολύ δυνατός, ως συνήθως, στο δεύτερο μισό του Αγώνα ενώ έκανε και πολύ καλό ξεκίνημα αυτή τη φορά.

 

Στο τέλος κράτησε τη γραμμή του και δεν χρειάστηκε να υπερασπιστεί τη θέση του από τον Rossi, ο οποίος πίεσε αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει στην τελευταία στροφή.

 

Η αγωνιστική άνοδος της Yamaha, τουλάχιστον για την πίστα της Ταϊλάνδης, συνοδεύτηκε και με μια καλή εμφάνιση του Johann Zarco με τη δική του Μ1.

 

Ο Γάλλος φρόντισε όσο καλύτερα μπορούσε το σκληρό ελαστικό του (που το προτίμησαν όλοι πλην του Aleix) και πήρε την 5η θέση.

 

Λίγο πίσω του ήταν ο Alex Rins, ενώ σε απόσταση 3,5’’ από τον Ισπανό της Suzuki τερμάτισε ο Cal Crutchlow που ήταν αρκετά καλός στο πρώτο μισό.

 

Ακόμα μια καλή εμφάνιση για τον Alvaro Bautista που κατάφερε να τερματίσει μπροστά από το δίδυμο της Pramac Racing που έκλεισαν τη δεκάδα.

 

Δυνατό ρυθμό και καλή εμφάνιση, όπως φαινόταν, θα έκανε ο Dani Pedrosa αν δεν ερχόταν ένα λάθος και μια πτώση για τον Ισπανό.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Άξιζε και ο Dovi τη νίκη!

« Προηγούμενο άρθρο

Ταϊλάνδη Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα