• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εφιάλτης στην τελευταία στροφή
«Δεν ξέρω τι να πω.....»
Νέα 11/10/2018 - 10:26

Ήταν ένα δραματικό Σ/Κ για τον Marco Bezzecchi (Moto3) με σκαμπανεβάσματα στη ψυχολογία του, μετά την pole το Σάββατο και την πτώση του την Κυριακή.

 

Ο Ιταλός ξεκίνησε τον Αγώνα με την ελπίδα ότι θα μείωνε τη διαφορά του από τον Jorge Martin, ο τραυματισμός του οποίου χειροτέρεψε κατά τη διάρκεια του Σ/Κ.

 

Ο τελευταίος γύρος του Αγώνα της Ταϊλάνδης είχε τον Bezzecchi στην πρώτη θέση και τον Martin στην 7η κι αν έμενε έτσι η κατάσταση, η διαφορά των δυο θα ήταν μόλις στους 3β.

 

Τα προβλήματα του Bezzecchi ξεκίνησαν απ’ όταν έχασε την πρωτοπορία κι έπεσε στην τρίτη θέση στην 4η στροφή της πίστας.

 

Καθώς φτάναμε στην 12η και τελευταία στροφή της πίστας, ο Dalla Porta μπροστά πήρε αμυντική γραμμή για να εξασφαλίσει τη νίκη.

 

Πίσω του, οι Dalla Porta και Bezzecchi ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν ένα ακόμα βάθρο, όταν με έφτασε ορμητικός ο Enea Bastianini.

 

Ο Ιταλός βούτηξε στην εσωτερική του Bezzecchi αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη στροφή κι έπεσε. Παραλίγο μάλιστα να ρίξει και τον ομόσταυλό του (Dalla Porta).

 

Ο Bezzecchi όμως δεν στάθηκε τόσο τυχερός και για τρίτη φορά φέτος πέφτει στον τελευταίο γύρο, ενώ έχει πέσει μια φορά και στον προτελευταίο (Misano).

 

«Δεν ξέρω τι να πω», έλεγε ο Marco Bezzecchi μετά το τέλος του Αγώνα της Moto3. «Άλλη μια πτώση στον τελευταίο γύρο και μ’ ενοχλεί γιατί έπεσα εξαιτίας άλλου οδηγού».

 

Η πτώση του Bastianini στοίχισε και στον Jakub Kornfeil, τον ομόσταυλο του Bezzecchi στην PrustelGP, ο οποίος από 6ος τερμάτισε 10ος.

 

Ο Τεχνικός Διευθυντής της PrustelGP, o Florian Chiffoleau, τόνισε:

 

«Ο Marco θα έπαιρνε σίγουρα το βάθρο και ο Jakub ήταν πολύ κοντά. Ο Bastianini φρέναρε πολύ μέσα στη στροφή  και κατέστρεψε τις ελπίδες των πιλότων μας».

 

Μετά το συμβάν, ο Bastianini ζήτησε συγγνώμη από τον Bezzecchi, ο οποίος δήλωνε ότι θα επιστρέψει δριμύτερος στους επόμενους Αγώνες!

 

«Ήμασταν δυνατοί όλο το Σ/Κ. Δουλέψαμε σκληρά και σημειώσαμε σημαντική πρόοδο με τις δυσκολίες που συναντήσαμε στην αρχή».

 

«Η μοτοσυκλέτα ήταν τέλεια στον Αγώνα κι εγώ ένοιωθα πολύ δυνατός. Τώρα ακολουθεί ο επόμενος Αγώνας και θα επιστρέψω δριμύτερος».

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: 15 γεγονότα

« Προηγούμενο άρθρο

Οδηγούμε την πρωτότυπη της Moto2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα