• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Αργεντινή: Αγώνας 1
Κυρίαρχος ο Rea με 9’’ διαφορά από τον 2ο
Νέα 14/10/2018 - 09:41

Η κυριαρχία του Jonathan Rea συνεχίζεται, με τον Ιρλανδό να κατακτά την ένατη συνεχόμενη νίκη του, στον πρώτο Αγώνα στην ιστορία των SBK-Motul στην Αργεντινή.

 

Ο Rea πήρε σχεδόν αστραπιαία το προβάδισμα από τον Melandri, στη 2η στροφή της πίστας και στη συνέχεια έφυγε μπροστά με ασύλληπτο ρυθμό.

 

Γύρο με το γύρο αύξανε τη διαφορά του και εδραίωνε το προβάδισμά του, για να φτάσει στο τέλος σε μια ακόμα εύκολη επικράτηση.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, με τη χτεσινή νίκη του, χάρισε στην Kawasaki ένα τέταρτο συνεχόμενο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στα SBK-Motul.

 

Παράλληλα έγινε και ο πρώτος οδηγός στην ιστορία του Πρωταθλήματος που κερδίζει τον πρώτο Αγώνα που έγινε ποτέ στην Αργεντινή.

 

Αρκετά πίσω του, o Marco Melandri πήρε τη δεύτερη θέση κι ένα ακόμα βάθρο, έχοντας κόψει λίγο το ρυθμό του στο τέλος.

 

Στα μισά του Αγώνα ο Toprak Razgatlioglu ανέβασε φανερά την απόδοσή του και κατάφερε να είναι αυτός που στο τέλος πήρε την τελευταία θέση του βάθρου.

Ο Τούρκος έκανε μια σειρά από ωραίες προσπεράσεις για να κατακτήσει στο τέλος το 2ο βάθρο της παρθενικής του σεζόν στην κατηγορία.

 

Πίσω του, με διαφορά μικρότερη από μισό δευτερόλεπτο, τερμάτισε ο Xavi Fores.

 

Στους τελευταίος γύρους του Αγώνα έχασε τη δυναμική του ο Eugene Laverty και μαζί τη δυνατότητα να πάρει την 3η θέση.

 

Κατάφερε  όμως να κρατήσει πίσω του τον Tom Sykes και να πάρει αυτός την 5η θέση, με τον οδηγό της Kawasaki να περιορίζεται στην 6η.

 

Μοναχικό Αγώνα στις θέσεις 7 και 8 έκανε το δίδυμο της Yamaha, με τον Alex Lowes να τερματίζει 1,2’’ μπροστά από τον Michael Van der Mark.

 

Στον τελευταίο γύρο του Αγώνα βρήκε την ευκαιρία ο Loris Baz (BMW) να περάσει μπροστά από τη Honda του Leon Camier που έκλεισε τη δεκάδα.

 

Πολλές οι πτώσεις στον πρώτο Αγώνα, με μόλις 14 αναβάτες να τερματίζουν και να παίρνουν όλοι τους βαθμούς.

 

Ένας απ’ αυτούς που έπεσαν ήταν και ο Chaz Davies, ο οποίος προσπάθησε να περάσει τον Sykes στην 8η στροφή της πίστας, στον 12ο γύρο.

 

Ήταν τότε που άρχισε να πέφτει ένα ψιλόβροχο το οποίο όμως δεν εξελίχθηκε σε βροχή.

Επόμενο άρθρο »

Melandri: Καλός Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Argentina: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα