• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Αργεντινή: Αγώνας 2
Το δέκα το καλό για τον Rea!
Νέα 15/10/2018 - 17:00

Ο Jonathan Rea έγινε ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία των SBK-Motul που καταφέρνει να πάρει δέκα συνεχόμενες νίκες!

 

Ο ασταμάτητος Ιρλανδός ξεπέρασε μια αδιαθεσία που είχε προχτές το βράδυ και ρίχτηκε στη μάχη του δεύτερου Αγώνα, ξεκινώντας από την τρίτη σειρά της εκκίνησης.

 

Μόλις, όμως, βρήκε το ρυθμό του - για μια ακόμη φορά - δεν είχε αντίπαλο μέσα στην πίστα.

 

Στον 4ο γύρο είχε ανέβει ήδη στη δεύτερη θέση και κυνηγούσε τον Xavi Fores της Ducati που είχε ξεκινήσει πολύ καλά από την pole position.

 

Μετά από άλλους τέσσερεις γύρους πρόλαβε τον αναβάτη της Barni Ducati και στην 1η στροφή της πίστας τον πέρασε εύκολα και ξέφυγε μπροστά.

 

Τελικά τερμάτισε πάνω από 3’’ μπροστά από τον δεύτερο και ξεπέρασε το ρεκόρ των εννέα συνεχόμενων νικών του Neil Hodgson από το 2003 και του Colin Edwards από το 2002.

 

Έτσι ο άσος της Kawasaki συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας παράλληλα και την 70η του νίκη.

 

Παράλληλα, έφτασε τις 16 νίκες φέτος, όσες είχε και το 2017 και αν πάρει ακόμα μια νίκη, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Doug Polen που αντέχει από το 1991.

 

Ο Xavi Fores κράτησε μέχρι το τέλος τη δεύτερη θέση και εξασφάλισε τον τίτλο του καλύτερου δορυφορικού αναβάτη της χρονιάς.

 

Δεύτερο συνεχόμενο βάθρο πήρε ο Marco Melandri, ο οποίος έκανε ένα λάθος στην αρχή του Αγώνα και έπεσε στην 7η θέση από 4ος που ήταν.

 

Δεν το έβαλε κάτω όμως και κατάφερε να κερδίσει το χαμένο έδαφος και ν’ ανέβει στο τελευταίο σκαλί του βάθρου, μπροστά από τον ομόσταυλό του τον Chaz Davies.

 

Προς το τέλος του Αγώνα βρήκε καλό ρυθμό ο Tom Sykes και ανέβηκε στην 5η θέση, λίγο μπροστά από την Yamaha του Alex Lowes.

 

Αντίθετα ο Toprak Razgatlioglu έχανε σε απόδοση όσο φτάναμε στο τέλος του Αγώνα και τελικά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση.

 

Κράτησε όμως πίσω του τον Lorenzo Savadori της Aprilia, ενώ ο ομόσταυλός του - ο Laverty - είχε πέσει στην αρχή του Αγώνα κι ενώ ήταν στη 2η θέση.

 

Τη δεκάδα των πρώτων έκλεισαν οι Michael Van der Mark με τη Yamaha του και ο Jake Gagne της Honda.

 

Και πάλι είχαμε αρκετές πτώσεις στον Αγώνα και πάλι τερμάτισαν μόνο 14 οδηγοί της κατηγορίας, παίρνοντας όλοι τους βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

Στους 7 ουρανούς!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Marc έφτασε τον Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα