• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Τίτλος στο σπίτι της Honda;
Ή ο Dovizioso θα τους χαλάσει το πάρτυ;
Νέα 15/10/2018 - 12:53

Ο Marc Marquez το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και θέλει να το επαναλάβει και φέτος: να πανηγυρίσει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο Motegi.

 

Ο Ισπανός ξέρει ότι, αν φύγει με διαφορά 75β μπροστά από τον Andrea Dovizioso, τότε θα έχει εξασφαλίσει τον Τίτλο μέσα στο σπίτι και την πίστα που ανήκει στην Honda.

 

Έτσι, υπό αυτό το πρίσμα, το έργο του Andrea Dovizioso - στη θεωρία - είναι εύκολο: πρέπει να κερδίσει για να καθυστερήσει τη στέψη του Ισπανού.

 

Και ο Ιταλός έχει καλή παράδοση στην Ιαπωνία, με δυο pole positions το 2010 και το 2014 και δυο βάθρα, με το ένα από αυτά να είναι η περσινή του νίκη.

 

Σε μια τρομερή μάχη με τον Marquez, ο Dovi κατάφερε να τον νικήσει με το γνώριμο τρόπο του, στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου!

 

Η κλασική, μεταξύ τους, μονομαχία είχε λήξει και πάλι με νικητή τον αναβάτη της Ducati, ο οποίος όμως έχασε με τον ίδιο τρόπο πριν μια εβδομάδα στην Ταϊλάνδη.

 

Τόσο ο Marc, όσο και ο Dovi κάνουν καλούς Αγώνες στο Motegi κι εμείς περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις μας επιφυλάσσει η επόμενη μάχη τους.

 

Για την Yamaha, θα προσπαθήσουν στο Motegi να επιβεβαιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και σε μια διαφορετική πίστα από αυτή της Ταϊλάνδης.

 

Ο Rossi θέλει να αφήσει πίσω του τις δυο συνεχόμενες πτώσεις που έχει στην πίστα, ενώ ο Vinales θα ελπίζει σε ένα ακόμα βάθρο.

 

Φυσικά είναι ο εντός έδρας Αγώνας για την Yamaha, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Suzuki, με τους Rins και Iannone να θέλουν να επιστρέψουν στις α λα Aragon εμφανίσεις.

 

Στην Ιαπωνία θα δούμε και πάλι τον Jorge Lorenzo να δοκιμάζει το τραυματισμένο πόδι του, με τον Ισπανό να έχει κι ένα χτύπημα στον καρπό μετά την πτώση του στις ΕΔ2 στην Ταϊλάνδη.

 

Οι τραυματισμοί του δεν θα τον αφήσουν να κάνει κάτι καλό, σε μια πίστα που έχει δυνατή παράδοση και τρεις νίκες στο παρελθόν.

 

Το πρώτο του φετινό βάθρο θα προσπαθήσει να πάρει ο Dani Pedrosa, στον τελευταίο του Αγώνα μέσα στην έδρα της Honda που τόσα χρόνια «υπηρέτησε» στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ενδιαφέρον έχουν και οι μάχες για την ανάδειξη του καλύτερου δορυφορικού αναβάτη και του καλύτερου νεοφερμένου στην κατηγορία.

 

Ο Cal Crutchlow έχει 128β και μια διαφορά δυο βαθμών από τον Danilo Petrucci και πέντε μόλις από τον Johann Zarco. Στους rookies, ο Morbido είναι 5β μπροστά από τον Syahrin.

 

Ωστόσο τα περισσότερα μάτια θα είναι στραμμένα σ’ έναν άλλον νεοφερμένο, τον Takaaki Nakagami, ο οποίος θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή εμφάνιση μπροστά στους συμπατριώτες του.

 

Δεν θα είναι ο μόνος Ιάπωνας στη μεγάλη κατηγορία, καθώς στην πίστα και στη μάχη θα ριχτεί ο δοκιμαστής της Yamaha, ο Katsuyuki Nakasuga.

 

Ο Αγώνας της μεγάλης κατηγορίας αυτή την Κυριακή, στις 21 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει στις 08:00 το πρωί και θα μεταδοθεί από την COSMOTE TV.

Επόμενο άρθρο »

Ο Marc έφτασε τον Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Όχι κι άσχημα για τον Zarco!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα